TIPS: Starta en egen insektsbar!

| BRA TIPS / DJUR & NATUR / FÅGLAR / INSEKTER |


>>
Vi på UM Luthagsnytt värdesätter alltid fina tips och uppmaningar från våra läsare. Det kan gälla allt från gamla husmorstips som att tvätta fönstren med uppblött tidningspapper till att lyckas bota myggbettsklådan med Aloe Vera. Eller som i detta fall; en uppmaning som gagnar alla våra vänner i det gröna:

Tidigt i våras satte Lars ”Lasse” Fröjdlund upp upp cirka 35 fågelholkar runt Stabby Prästgård på uppdrag av hembygdsföreningen. Nu när vi har drabbats av / välsignats med (välj själv) tropisk hetta så behöver fåglar, insekter och smådjur vatten. Det konstaterar Lasse i ett inlägg på Gröna Sköna Stabbys Facebooksida och skriver vidare:
”Därför göt jag ett ’fågelbad’ i cement så det alltid ska finnas vatten där för bl.a. törstiga fåglar! Om du inte har ett fågelbad åt fåglarna så ta ett stort krukfat, duger bra! För insekter fyll ett litet ”fat” med vatten och småsten så de lätt kan nå vattnet på stenarna (utan att riskera drunkningsdöden, reds anm)!! Glöm inte byta vattnet vid behov!! Lycka till!”
En viktig uppmaning som vi gärna delar med allt och alla.
Tack Lasse!Läs mer om insktsbarer, eller som Naturskyddsföreningen kallar dem ”bivattnare” via den här länken.

Sänd oss gärna bilder på din/er insektsbar – via mms eller epost – så att vi får dela dessa med UM Luthagsnytts läsare här och på magasinets Instagramkonto!
______________________
redaktion@luthagsnytt.se
Mms: 0704-79 59 13

______________________

Fler nyheter

SPORT
Uppsalas Patricia Kamga slog svenskt juniorrekord

UPPSALA SÖDRA
Nu upphandlas byggandet av Uppsalas spårväg

F&V
Robotars känsel kan bli lika snabb som människans

ONLINE
Wikområdets historia digitaliseras och tillgängliggörs

SENIOR
Följ med Träffpunkter 65+ ut för en dag i gemenskap och rörelse

NYTT PROJEKT
Ungdomar ska öka kunskapen om hedersrelaterat våld och förtryck