Filmpremiär: A Music Story

| FILM / ”VÄRLDENS LÄNGSTA MUSIKVIDEO” | >>

Den kan beskrivas som en musikalisk feelgoodfilm för hela familjen. En film om konsten att hitta sin egen röst.
Elvaåriga Moa vill jobba med musik som sin pappa, pianisten Anton Widebeck (spelad av Anders Widmark). Men vad ska en musiker göra för att överleva i en värld av digitala plattformar?

När Anton får sparken som kapellmästare från Tv-programmet Väder vi minns föreslår hans dotter att han borde skriva en musikal. ”Som Mamma Mia, det är ju sånt som folk i din och mammas ålder gillar”. Själv bestämmer sig Moa i smyg för att anmäla sig till låtskrivartävlingen Syltpopidolerna.

Anders Widmark har skrivit manus och musik till filmen. Regin står Anna Maria Joakimsdottir Hutri, Roger Westberg och Widmark för. 

– Filmen skulle jag beskriva som rolig, lättsam och absurd, säger Anders Widmark och tillägger: Man skulle också kalla den för världens längsta musikvideo!
Och han har redan fått fin respons på A Music Story. För UM Luthagsnytt berättar han om en åttaårig tjej på Uppsala Kulturskola som, efter att ha sett den, uttryckte ”Jättebra film! Jag skriver själv musik och nu blev jag inspirerad att skriva nya låtar.

– Den kommentaren gjorde mig glad. Men det fick mig också att förstå att det måste förmedlas att filmen kan vara uppbygglig för unga personer. Den handlar ju trots allt om att ”hitta sin egen röst”.

Anders Widmark vid flygeln
____________________

A Music Story är fullspäckad med nyskrivna låtar som framförs av de medverkande artisterna. Låttexterna för handlingen framåt som i t.ex. Like An American Idol som tolkas av Ace Wilder; ”All that’s left for me to do is cry like an American Idol”.

Premiärdatum för filmen är den 14 juni på Filmstaden. Då förhandsvisningen av filmen på Fyrisbiografen den 5 juni är slutsåld har biografen valt att släppa ytterligare en exklusiv förhandsvisning för Uppsalaborna samma kväll (5 juni) kl 20.00.

Medverkar gör bl.a. Helen Sjöholm, Ace Wilder, Claes Malmberg, Adam Baptiste, Jan Malmsjö, Anders Widmark och Victoria Rönnefall.

Via den här länken kan du se trailern för filmen.

Spotify finns redan hela original-soundtrack:et att lyssna till (Obs, lyssningen kräver att man först är registrerad).

| redaktion@luthagsnytt.se |

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Fler nyheter

Uppsala vidare mot att bli europeisk kulturhuvudstad 2029

STUDIE | Distansundervisning ledde till minskad vård för psykisk ohälsa

LITTERATUR | Ny bok om strömmad läsning

Sportlovsveckan på UKK

Han blir Uppsalas nya stadsarkitekt

Uppsala utsedd till Sveriges främsta idrottskommun