Förskolans dag firas med spännande arrangemang

| BARN / FÖRSKOLAN | >>

Torsdag 16 maj firar Uppsalas förskolor förskolans dag med att ge nyfikna besökare möjlighet att ta del av förskolans verksamhet. Verksamheten i förskolan presenteras på en rad platser runt om i Uppsala.

Under förskolans dag erbjuds alla som är intresserade av verksamheten i de kommunala förskolorna att komma och se hur barnens vardag kan se ut, hur de skapar och lär sig.

– Förskolans dag är en möjlighet för oss att få visa förskolans viktiga uppdrag där barnen utvecklas och lär i utmanade miljöer tillsammans med kompisar under leding av pedagoger, säger Erik Ojala, chef för den kommunala förskolan.

Förskolorna i Luthagen kommer att ha aktiviteter i Vasaparken, till exempel experiment med såpbubblor, pärlor på tråd, dans, analog programmering och rörelse.

I Boländerna Sävja Danmark får Förskolans dag temat ”Boken i Fokus” i samarbete med Stadsbiblioteket och Sävja biblioteket. Arrangemanget pågår ca. Kl. 9.00-11.00 vid Sävja kulturcentrum, Boländernas förskola och Danmarks förskola.

Salabacke förskola arrangerar för tredje gången ”Salabackeloppet”. Barnen är alltid med och planerar inför loppet. Själva loppet går till så att varje barn tar en boll i handen och springer ett varv för att sen lägga bollen i en annan låda. Tillsammans samlas det på varv och barnen får springa så många varv de vill. Det är vätske- och fruktstation, med frukt som är skuren på lite roligt och dekorativt sätt och musik till uppvärmning.

Källparkens förskola ordnar vårbruk tillsammans med barnen och vårdnadshavarna. De ska göra fint på gården, plantera, rensa rabatter och städa. Samtidigt är det öppet hus och bland annat visas en powerpoint om projektet naturvetenskaps/teknikutmaning och värdegrundsarbete.

Det går också att besöka några av kommunens mobila förskolebussar, som befinner sig på olika platser under dagen.

Förskolan är sedan år 2010 en egen skolform som ska lägga grunden för lärande resten av livet. I Uppsala finns 100 kommunala förskolor, där barnen lär sig genom att leka, skapa och utforska. På egen hand, i grupp och tillsammans med professionella förskollärare och barnskötare.

Fler aktiviteter finner du via den här länken.

| Artikelförfattare: Uppsala kommun |

__________________

Fler nyheter

SPORT
Uppsalas Patricia Kamga slog svenskt juniorrekord

UPPSALA SÖDRA
Nu upphandlas byggandet av Uppsalas spårväg

F&V
Robotars känsel kan bli lika snabb som människans

ONLINE
Wikområdets historia digitaliseras och tillgängliggörs

SENIOR
Följ med Träffpunkter 65+ ut för en dag i gemenskap och rörelse

NYTT PROJEKT
Ungdomar ska öka kunskapen om hedersrelaterat våld och förtryck