Uppsala Bike weekend 2019: 17-19 maj

| CYKEL / EVENT | >>

Förra årets ungdomssatsning föll mycket väl ut vilket gör att vi år, tillsammans med Cykelkraft, tar steget fullt ut och siktar på att ha trehundra MTB-ungdomar på startlinjen när vårens stora cykelhelg går av stapeln.

Cykelsporten har växt explosionsartat under de senaste åren och bland de yngre cyklisterna är det främst MTB (Mountainbike, reds anm.) som lockar. Uppsala Bike Weekend och Cykelkraft vill gemensamt ta tillvara detta intresse för att bidra till den framtida tillväxten inom cykelsporten. Förra årets nyhet med familjeklass på stora MTB-loppet, Pearl Izumi MTB 28 km, blev mycket populär och kommer givetvis leva vidare och utvecklas.  Där får barn och föräldrar cykla tillsammans. För de yngre barnen finns sedan tidigare den mycket uppskattade Pelle Svanslös cykeldagen.

Samarbetet under det gångna året har varit mycket utvecklande och vi är väldigt glada över att nu ha Cykelkraft som namnpresentatör för hela Uppsala Bike Weekend. Cykelkraft är Sveriges i särklass största näthandel och säljer allt inom cykel. De är riktiga cykelentusiaster med lång och bred erfarenhet av cykel. De älskar all form av cykling och är en perfekt sponsor och partner för att utveckla Uppsalas stora cykelhelg ytterligare.

– Vi är otroligt glada och exalterade över att få vara en del av ett cykelevent som har alla cyklister i åtanke – från barnet till eliten. Juniorerna är framtiden inom cykling och med MTB loppet för ungdomar tror vi verkligen att vi kan väcka intresse för cykling som håller i sig. Att nu gå in som namnpresentatör för Uppsala Bike Weekend är en naturlig utveckling av vårt samarbete. Tillsammans kan vi visa barn och ungdomar vilken gemenskap och glädje, cykling som sport för med sig, säger Ida Berndtros marknadschef för Cykelkraft.

– Vi är mycket stolta att ha ett så starkt varumärke i cykelbranschen vid vår sida. Tillsammans med Cykelkraft satsar vi på barnen och cykelsportens framtid.  Nu har vi verkligen ett lopp för alla, säger Morgan Blom projektledare för Uppsala Bike Weekend.

| Artikelförfattare: Uppsala Bike Weekend |

_______

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Fler nyheter

Uppsala vidare mot att bli europeisk kulturhuvudstad 2029

STUDIE | Distansundervisning ledde till minskad vård för psykisk ohälsa

LITTERATUR | Ny bok om strömmad läsning

Sportlovsveckan på UKK

Han blir Uppsalas nya stadsarkitekt

Uppsala utsedd till Sveriges främsta idrottskommun