Så arbetar polisen under Valborg i Uppsala 2019

| POLISEN | VALBORG | >>

Idag, den 29 april, och på sista april firas valborg i Uppsala. Under dagarna finns polisen på plats med patrullerande poliser, bemannade poliskontor i city och för att underlätta trafiksituationen.

Polisen arbetar tillsammans med samverkansparter under genomförandet för att underlätta för besökare, för trafiksituationen i Uppsala och för att förhindra eventuella ordningsstörningar.

Polisen kommer den 30/4 att ha mobila poliskontor vid Resecentrum, på Stora torget och i Ekonomikum parken. Mellan kl. 10-18 (observera ändrad tid) kommer vi att kunna ta om hand upphittade saker, ta emot polisanmälningar och hjälpa till utifrån behov.

Personer som besöker Uppsala tillsammans med minderåriga barn och i sällskap uppmanas att hålla ihop och bestämma träffpunkt i händelse av att man kommer ifrån varandra. Det kommer att finnas gott om poliser, volontärer, ordningsvakter och frivilliga i gula västar. Tveka inte att ta kontakt om behov av hjälp uppstår.

Mobilnätet kan stundtals vara hårt belastat därför kan det vara en god idé att notera busstider och bestämma mötesplatser i förväg. Om du besöker Uppsala tillsammans med minderåriga barn är ett tips att notera ditt telefonnummer, och namn på lapp i barnets ficka för att underlätta för polisen att kontakta anhörig om man kommer ifrån varandra.

I samband med valborgsfirandet kommer vissa gator att stängas och störningar kan uppstå i trafiken i Uppsala. Undvik att ta bilen in i centrala Uppsala.

De besökare som kan uppmanas att ta sig till Uppsala till fots, med cykel eller via kollektivtrafik.

Polisen har en särskilt uttagen resurs som ansvarar för ordning och säkerhet under den 29 och 30 april. 

| Artikelförfattare: Polisen i Uppsala |

Fler nyheter

KULTUR —
Skönt groove väntar på Uppsala Reggae Festival 2024

UTFLYKTSMÅL —
Sommarens bakluckeloppis i Ulva

STRANDH-
HUGGET hos folkäre KNUT KNUTSON

KULTUR —
Utställningen Svampskogens hemligheter

UPPSALA FÖRR —
Historiska temavandringen ”De som drev framåt”

SJUKVÅRD —
Undernäring hos sjuka och äldre behöver uppmärksammas mer