Vi grattar Biotopia som får Vattenakademins hederspris 2019!

>>

Uppsala kommuns biologiska museum Biotopia mottog 4 april Vattenakademins hederspris 2019. Enligt motiveringen har Biotopia fått priset för sitt folkbildningsarbete som bidragit till att sprida värdefulla kunskaper om natur och miljö till olika målgrupper, framförallt barn och unga.


– Jätteroligt och hedrande att Biotopia får den här utmärkelsen. Biotopias pedagogiska och utforskande verksamhet är en viktig del i kommunens arbete för ekologisk hållbarhet, säger Linda Eskilsson (MP), kulturnämndens ordförande. Vi blev väldigt glada över den fina motiveringen och naturligtvis för priset, det känns som att vi är på rätt väg.

– Biotopias medarbetare har med stor kunskap och jättestort engagemang utvecklat aktiviteter, podd och utställningar för att väcka alla åldrars nyfikenhet för den uppländska naturen. Barn och unga är särskilt viktiga eftersom det är de som är framtidens beslutsfattare, säger Virpi Lindfors, enhetschef Biotopia och Naturskolan på kulturförvaltningen, Uppsala kommun.

Vattenakademiens motivering:
Pristagaren har genom ett mångårigt hängivet arbete fullföljt det folkbildningsarbete som startade genom tillkomsten av det Biologiska museet i Uppsala under det tidiga 1900-talet och därmed bidragit till att sprida värdefulla kunskaper om natur och miljö till skilda målgrupper i regionen. Akademien vill särskilt lyfta fram de insatser som riktar sig till barn och ungdom, en i sammanhanget synnerligen viktig målgrupp. Juryn har även noterat och i högsta grad uppskattat pristagarens förtjänstfulla pedagogiska insatser för att sprida kunskaper om den akvatiska ekologin genom ett stort utbud av aktiviteter, såväl undervisning som utställningar. Akademien gratulerar Biotopia till ett synnerligen välförtjänt Hederspris.Vattenakademien är en ideell organisation som består av vattenvårdare, det vill säga experter inom limnologi, marinbiologi eller hydrologi, vattenförvaltare och vattenorganisationer som verkar inom Norra Östersjöns vattendistrikt.

| Artikelförfattare: Uppsala kommun |

Fler nyheter

GRAFISK DESIGN | Agnes från Uppsala blev finalist i tävling om yttrandefrihet

SVERIGE | Mer barn- och ungdomsidrott än innan pandemin

BOENDE | Uppsalahem testar smarta droppmattor under kylskåp

SAMHÄLLE | Krafttag för mer jämställt och jämlikt Uppsala län

SENIOR | Äldreboendet Myrbergska gården satsar för att öka livskvaliteten

SVERIGE | Vårdförbundet varslar om övertidsblockad