Sommaravslutningarnas tid:

För ALLA VÅRA barn
>>
Idag har många av våra barn haft skolavslutning med allt det innebär av finklänningar, -kostymer och fixandede med frisyrer, ska kidsen ha de (slitna) ingådda gympadojjorna som é så sköna och balla eller de prydliga som vi föräldrar insisterar på?

I barnens backspegel finns de senaste veckornas alla ”summeringsarbeten” alltjämt tydligt avtecknade mot dåtidens töcken. Där syns allt från förskoleklassernas egenhändigt tillverkade ”Experimentböcker” till årskurs niornas – och då i synnerhet Tiundaskolans – sista kull; alltså alla de som springer ut från nuvarande skolbyggnader och det definitiva avslut det innebär.

Nu stundar förhoppningvis en trygg sommar för ALLA VÅRA barn i och utanför Luthagen. En sommar med trygga vuxna som engagerar sig, som ser varandra och avlastar varandra när så krävs och behövs. Vuxna som aldrig slutar inse att de är avgörande för vår morgondags generation.

Nu väntar (förhoppningsvis) glass, bad och en tid som är skapad för utomhuslek. En sommar där vi vuxna är skyldiga alla barn att få vara ”bara” barn. 
En sommar som jag nyss beskrev i samma mening som skuld. Men för oss vuxna innebär den kollektiva skuld vi har till alla våra barn egentligen världens chans, den ultimata möjligheten, att komma närmare vår gemensamma morgondag.
Och unna dig att glädjas i den så viktiga investering du gör i barnen. Lek, klättra i träd och kryp i sandlådan – alla som kan! 
Det är så efterlängtat och så livsavgörande – för barnen som småningom ska göra detsamma med framtidens barn. Men också för oss som småningom ska opereras och vårdas av dessa barn, ansöka om sänkt försäkringspremie hos dessa barn, äska högre pensioner från dessa våra barn som en dag kan komma att sitta i beslutsfattande forum i kommun, landsting och rent av regering, riksdag, EU-och FN-sammanhang. Vi var alla barn i början. Nu är det våra barns tur att få vara det!
/Eder redaktör’n
Peder Strandh

Psst!!
Via länken i kommentarsfältet nedan kan du se och lyssna till Israels Kolmodins ”Den blomstertid nu kommer” när den framförs av Eriksskolans barn (m. anhöriga). Inspelning från morgonens, 10/6, skolavslutning på skolgården.
(Vi beklagar den påvra bild- och ljudkvalitén)
Eriksskolan i Uppsalas barn sjunger ”Den blomstertid nu kommer”.

Fler nyheter

TIPS & RÅD
Våren är här – så gör du om du hittar en djurunge

F&V
Nya mekanismer bakom antibiotikaresistens

INSÄNDARE:
Raggmunk och fläsk … Och spårväg!

FOLKLIGT
Festligt på Fyrisgårdens Broloppis

SPORT
Uppsalas Patricia Kamga slog svenskt juniorrekord

UPPSALA SÖDRA
Nu upphandlas byggandet av Uppsalas spårväg