Marlene Burwick vald till ny ordförande för Socialdemokraterna i Uppsala

POLITIK | (S) | UPPSALA KOMMUN >>

I lördags höll Socialdemokraterna i Uppsala, Uppsala arbetarekommun, årsmöte för att behandla politiska förslag, staka ut vägen för organisationens arbete under året med studier och kampanjverksamhet samt välja ny styrelse för den lokala partiorganisationen. 

Till ordförande för Socialdemokraterna i Uppsala valdes enhälligt Marlene Burwick.

Marlene Burwick är utbildad kemist men har en lång erfarenhet av att jobba med politik, både inom Socialdemokraterna som organisation samt som förtroendevald på olika politiska nivåer. Marlene har tidigare varit landstingsråd där hon arbetat med hälso- och sjukvårdsfrågor, kommunalråd i opposition och nu närmast kommunstyrelsens ordförande i Uppsala kommun. Sedan valet är Marlene Burwick riksdagsledamot där hon sitter som ledamot i miljö- och jordbruksutskottet samt som suppleant i försvarsutskottet. 

– Socialdemokraterna är Sveriges största politiska folkrörelse, men jag vet att vi har kraften att bli ännu större. Socialdemokraterna som parti behöver växa och utvecklas, både organisatoriskt och politiskt. I en tid när fler är samhällsintresserade men långt ifrån alla väljer det partipolitiska engagemanget vill jag att vi ska utveckla formerna för engagemang och attrahera fler till vår växande rörelse, sa Marlene Burwick, nyvald ordförande för Socialdemokraterna i Uppsala.

Artikelförfattare: Socialdemokraterna i Uppsala

Fler nyheter

KULTUR —
Skönt groove väntar på Uppsala Reggae Festival 2024

UTFLYKTSMÅL —
Sommarens bakluckeloppis i Ulva

STRANDH-
HUGGET hos folkäre KNUT KNUTSON

KULTUR —
Utställningen Svampskogens hemligheter

UPPSALA FÖRR —
Historiska temavandringen ”De som drev framåt”

SJUKVÅRD —
Undernäring hos sjuka och äldre behöver uppmärksammas mer