Dags för Bissen Brainwalk 2019!

>>

Mathias ”Bissen” Larsson har gett namn till välgörenhetspromenaden.
Foto: BBW

I nummer 1 av Uppsalmagasinet Luthagsnytt 2019 skriver vi om Mariam Lahyani som ska cykla till Paris tillsammans med Team Rynkeby – God Morgon till förmån för Barncancerfonden.

NU har tiden kommit för var och en av oss att åter snöra på sig promenadskorna och ge sig ut på en Bissen Brainwalk tillsammans med andra. Med andra ord; det har blivit dags att gå till förmån för hjärnforskningen!

Mathias ”Bissen” Larsson är trefaldig svensk mästare i bandy och därtill småbarnspappa. 34 år gammal drabbades han av en kraftig stroke men till skillnad från t.ex. Luke Perry (som spelade Dylan McKay i 90-talets TV-serie Beverly Hills 90210 och som på senare år också har figurerat i Netflix-serien Riverdale) så överlevde Mathias Bissen Larsson sin stroke, mot alla odds. Idag leder han folkrörelsen Bissen Brainwalk som har genomförts på en rad svenska orter och vid det här laget har samlat in flera miljoner kronor till forskningen om hjärnan.

Den 23 mars genomför Uppsala universitet (samma dag som bandyfinalerna i Uppsala) återigen en Bissen Brainwalk i samarbete med Bissen, Svenska Bandyfinalen och Sirius bandy. Genom ett startbidrag på 50 kronor eller valfritt högre belopp, möjliggör deltagarna att forskningen om hjärnan drivs framåt.

Starten går vid Segerstedthuset kl 11.00 och därefter promenerar man i ca. 2 km till Studenternas IP där damernas bandyfinal, mellan Skutskär och Västerås, spelas kl 12.00. I startavgiften ingår entrébiljett till bandyfinalen för damer (läktare kortsida). Från klockan 09.30 är man välkommen in i Segerstedthuset på en kopp fika och då bjuds också möjligheten att lyssna till 2018 års Bissen Brainwalk stipendiater, Klas Kullander och Joachim Burman.

—— redaktion@luthagsnytt.se ——

Fler nyheter

TIPS & RÅD
Våren är här – så gör du om du hittar en djurunge

F&V
Nya mekanismer bakom antibiotikaresistens

INSÄNDARE:
Raggmunk och fläsk … Och spårväg!

FOLKLIGT
Festligt på Fyrisgårdens Broloppis

SPORT
Uppsalas Patricia Kamga slog svenskt juniorrekord

UPPSALA SÖDRA
Nu upphandlas byggandet av Uppsalas spårväg