Fler Uppsalabor ska försörja sig långsiktigt

>>

Uppsala kommun har satt som mål att andelen Uppsalabor som mottar ekonomiskt bistånd ska sjunka till under fyra procent under innevarande mandatperiod. Arbetsmarknadsnämnden har därför gett arbetsmarknadsförvaltningen i uppdrag att utarbeta en plan för att nå målet. Under 2017 var det 4,9 procent av befolkningen som tog emot ekonomiskt bistånd.

– Idag har vi många individer som får försörjningsstöd och vi måste jobba ännu mer aktivt så att fler kommer i arbete. Genom att satsa på utbildning och arbetsmarknadsinsatser kan vi nå det långsiktiga målet att minska behovet av försörjningsstöd. Att gå från arbetslöshet till jobb skapar en positiv utveckling som leder till självständighet och att individer blir förebilder för sina närmaste, särskilt för barn som behöver se och få uppleva att sina föräldrar har ett jobb att gå till, säger Mohamad Hassan, ordförande för arbetsmarknadsnämnden.

Redan idag genomför Uppsala kommun insatser för att minska andelen Uppsalabor som mottager ekonomiskt bistånd, men nu höjs ambitionsnivån ytterligare.

– En viktig satsning för att uppnå målet är att driva Utbildnings- och jobbcenter som vi nyligen öppnat i Gottsunda Centrum. Vi planerar också för en liknande samlokalisering av våra verksamheter i Boländerna. Genom att samla fler professioner under ett tak och ge individen ett samordnat stöd ska vägen mot studier och arbete förkortas. Allt vi gör inom vår verksamhet går ut på att fler Uppsalabor ska kunna försörja sig själva, säger Lena Winterbom, direktör för arbetsmarknadsförvaltningen.

Artikelförfattare: Uppsala kommun

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Fler nyheter

Uppsala vidare mot att bli europeisk kulturhuvudstad 2029

STUDIE | Distansundervisning ledde till minskad vård för psykisk ohälsa

LITTERATUR | Ny bok om strömmad läsning

Sportlovsveckan på UKK

Han blir Uppsalas nya stadsarkitekt

Uppsala utsedd till Sveriges främsta idrottskommun