Fritid för alla-dagen 2019

SPORT OCH FRITID | FUNKTIONSVARIATION | PROVA PÅ-DAG 2019

>>

Lördag den 26 januari anordnas den årliga Fritid för alla-dagen på Fyrishov. Dagen anordnas av nätverket Fritid för alla* och har sedan tio år tillbaka fungerat som en helt kostnadsfri prova på-dag där Upplands föreningar och organisationer visar upp de aktiviteter som erbjuds för personer med funktionsnedsättning.

Förra årets mässa lockade över 600 besökare och runt 35 deltagande föreningar och organisationer. Årets upplaga av Fritid för alla-dagen ser ut att överträffa tidigare år med över 40 anmälda föreningar och organisationer.

Under dagen kommer besökare kunna ta del av prova på-möjligheter inom bland annat kampsport, golf, bowling, slöjd, poesi, basket, tennis, badminton och mycket mer. Flertalet utställare med fokus på stöd och information kommer också att närvara, och i samband med mässan hålls även ett dialogforum där besökare kommer få möjligheten att diskutera frågor med politiker.

Förhoppningen och syftet med Fritid för alla-dagen är dels att möjliggöra för personer med funktionsnedsättning att prova på aktiviteter och dels att underlätta för målgruppen att komma i kontakt med de föreningar som erbjuder dessa aktiviteter, då denna kontakt annars kan vara svår att upprätta. Dagen ämnar också vara ett kunskapsutbyte och inspiration för de föreningar som engagerar sig runt om i Uppland, samt visa upp den stora bredd av aktiviteter som finns i vår region.


*Nätverket Fritid för alla bildades hösten 2002 och består av representanter från olika föreningar, organisationer, Habiliteringen för barn och vuxna och Uppsala kommun och vill verka för en aktiv fritid för alla, oavsett funktionshinder.

Avsändare: Arbetsgruppen Fritid för alla

________________________________________________________________________

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Fler nyheter

STUDIE | Distansundervisning ledde till minskad vård för psykisk ohälsa

LITTERATUR | Ny bok om strömmad läsning

Sportlovsveckan på UKK

Han blir Uppsalas nya stadsarkitekt

Uppsala utsedd till Sveriges främsta idrottskommun

Toner i mörkret med Allmänna Sången