Fi: Soraya Post åter etta på partiets EU-lista

>>

2014 blev ett märkesår för kvinnohistoria, då för första gången ett feministiskt parti tog plats i en av världens mäktigaste institutioner. Hela världen har under fyra år följt politikern som fört upp kvinnofrågor högst på agendan, bland annat genom att bilda ett internationellt nätverk mot rasism samt initierat och drivit igenom införandet av en roma-vecka i EU-parlamentet. Hårt arbete och betydande uppmärksamhet har gjort Soraya Post till en favorit i partiet.

Valberedningens motiveringen lyder bland annat:
Soraya, en uppskattad parlamentariker i EU , brinner för frågor kring mänskliga rättigheter och är ett av partiets tyngsta namn. Hon vill se att Fi tar plats i debatter på alla samhällsnivåer, från det lokala till det globala och fokusera på att jobba mer med civilsamhällets organisationer.

– Jag är ödmjuk och lycklig över nomineringen. Inför den kommande mandatperioden skulle jag vilja fördjupa arbetet inom de frågor som jag jobbat med under de senaste fem åren. Den här gången måste det också bli ökat fokus på miljö- och klimatfrågan inom EU. Nu ser jag fram emot förstärkning, säger Soraya Post.

Tvåa på valberedningens lista är fyrtionioåriga Stina Svensson med flera valrörelser bakom sig och en fullbordad och en påbörjad mandatperiod som ordinarie ledamot i Göteborgs kommunfullmäktige. Kort sagt en veteran inom partiet. Valberedningens val av henne formuleras som att det i “Europaparlamentet krävs erfarenhet av förhandlingar och förmåga att omsätta Fi:s intersektionella politik i praktiken, vilket Stina har fått gedigen erfarenhet av de senaste åren. Som ordinarie ledamot i partistyrelsen har Stina även varit extern kontaktperson inom nätverket Brussel’s call to end trafficking and prostitution in Europe. Stina samordnar också det nybildade europeiska nätverket FUN (Feminists United Network Europe).

___________________________________
Avsändare: Feministiskt inititiv
___________________________________Fler nyheter

RANKING | Akademiska sjukhuset ett av världens bästa sjukhus

NÄRINGSLIV • SKOLA | Möt morgondagens entreprenörer på UF-mästerskapet

KULTUR | Youssou N’Dour till UKK

FORSKNING | Nytt världsrekord för CIGS-solceller till Uppsala universitet

Vi | Anonyma stödsamtal ska få fler att våga söka hjälp

Enligt redaktören: I am nineteen going on twenty, la la …