Häng upp jackan till bättre behövande

(AVSÄNDARE: STADSMISSIONEN I UPPSALA)

  >> 

Har du en vinterjacka över – ge den till någon som behöver! Vintern är här – den allra värsta perioden på året för alla människor i hemlöshet. Det finns många sätt att bistå människor runt om oss som behöver det – och vi kan alla göra något för att hjälpa. Du kan exempelvis skänka någon din vinterjacka!

Från och med måndagen den 17 december står en monterad trävägg på gatan utanför Widerlöv & Co:s kontor på Dragarbrunnsgatan 53. På väggen kan man hänga upp sin vinterjacka om man vill skänka den till en bättre behövande, till exempel en person som lever i hemlöshet. Bättre behövande kan sedan själva, när de passerar väggen, ta med sig en jacka därifrån.
”Wall of kindness” är ett internationellt fenomen inom välgörenhet som började i Iran för flera år sedan och sedan spred sig världen över. Idén att praktisera den i Uppsala kommer från mäklarfirman Widerlöv & Co i samarbete med Uppsala Stadsmission.

– Genom vårt samarbete med Widerlöv & Co kunde vi relativt snabbt mobilisera en aktion som kommer att ge välbehövlig värme för många av de behövande här i stan, säger Ewa Johansson, Insamlingsansvarig på Uppsala Stadsmission.

I Uppsala finns idag en växande skara socialt- och ekonomiskt utsatta personer och människor som lever i hemlöshet. Den exakta siffran är idag inte känd, men hjälpbehovet ökar och trycket på Uppsala Stadsmissionens olika verksamheter till stöd för samhällets mest utsatta människor tilltar alltmer. Behovet av fortsatta bidrag till Stadsmissionens verksamhet ökar stadigt i takt med att allt fler medmänniskor runt om oss hamnar i utsatthet och utanförskap.

– Att på det här sättet uppmana allmänheten till att konkret hjälpa andra människor i vår närhet och samtidigt bidra till att främja ett kretslopp av både kläder och vänlighet värmer verkligen i dubbel bemärkelse, säger Tomas Widerlöv, VD på Widerlöv & Co.

_____________________________________

Avsändare Stadsmissionen i Uppsala   redaktion@luthagsnytt.se 

Fler nyheter

KULTUR —
Skönt groove väntar på Uppsala Reggae Festival 2024

UTFLYKTSMÅL —
Sommarens bakluckeloppis i Ulva

STRANDH-
HUGGET hos folkäre KNUT KNUTSON

KULTUR —
Utställningen Svampskogens hemligheter

UPPSALA FÖRR —
Historiska temavandringen ”De som drev framåt”

SJUKVÅRD —
Undernäring hos sjuka och äldre behöver uppmärksammas mer