Christiernin (S) blir ny ordförande i socialnämnden

(UA KOMMUN / SOCIALNÄMNDEN / NY PÅ JOBBET)
>>             
Socialdemokraterna i Uppsala har valt Eva Christiernin till uppdraget som ordförande i socialnämnden under den kommande mandatperioden. Christiernin vill förstärka kommunens trygghetsarbete och öka insatserna mot hedersförtryck i Uppsala.

– Jag är hedrad och ser fram emot att ta mig an uppdraget. Som ordförande i socialnämnden vill jag jobba för att stärka kommunens trygghetsarbete och förebygga att unga fastnar i kriminalitet.  Vi behöver bygga ut Uppsala ungdomsjour så att de både kan möta barn i lägre åldrar och jobba i hela kommunen. Vi ska också fördubbla avhopparverksamheten i kommunen, säger Eva Christiernin (S).
(Artikeln fortsätter nedanför bilden)

Eva Christiernin (S) blir ny ordförande i socialnämnden.

Eva Christiernin är 37 år gammal, bor i Årsta och jobbar som mellanstadielärare. I sin yrkesroll har hon sett unga Uppsalabor drabbas av hedersförtryck och Christiernin vill i sin roll som nämndordförande öka kommunens insatser för att motverka det.

– Hedersförtryck hör inte hemma i Uppsala. Som lärare har jag på nära håll sett hedersförtryck drabba elever och jag vet vilken oacceptabel kränkning det är av en människas frihet. Hela samhället måste göra mer för att stoppa förtryck i hederns namn och här har socialtjänsten en viktig roll att spela tillsammans med polisen, skolan och civilsamhället, säger Eva Christiernin (S).   

Under den gångna mandatperioden har Eva Christiernin varit ordförande i omsorgsnämnden. Där har hon lett en offensiv satsning för ökat inflytande och varit drivande för att få ett avtal med regionen som fångar upp personer som fallit mellan stolarna i LSS-lagstiftningen. Förra året utsågs Uppsala till Sveriges tredje bästa LSS-kommun. 
Kommunfullmäktige väljer nämndordförande på sammanträdet den 10-11 december.

________________________
Avsändare. Uppsala kommun
________________________

Fler nyheter

GRAFISK DESIGN | Agnes från Uppsala blev finalist i tävling om yttrandefrihet

SVERIGE | Mer barn- och ungdomsidrott än innan pandemin

BOENDE | Uppsalahem testar smarta droppmattor under kylskåp

SAMHÄLLE | Krafttag för mer jämställt och jämlikt Uppsala län

SENIOR | Äldreboendet Myrbergska gården satsar för att öka livskvaliteten

SVERIGE | Vårdförbundet varslar om övertidsblockad