Tiotusen bostäder när Ua Bostadsförmedling slår förmedlingsrekord

(BOSTÄDER / UA BOSTADSFÖRMEDLING / STATITSIK)
>>           
Sedan starten 2016 har förmedlingen av hyresbostäder fortsatt att gå på högvarv för Uppsala Bostadsförmedling, som nu har förmedlat över 10 000 bostäder i Uppsalaregionen.


Hittills har Uppsala Bostadsförmedling förmedlat över 5000 bostäder vilket kan jämföras med totalt 3855 bostäder under hela 2017. Framgången beror bland annat på samarbetet med 27 hyresvärdar i 5 olika kommuner, som lämnar in allt fler bostäder till förmedling. En annan del av framgången är ökningen av inlämnade bostäder i 18 olika nyproduktionsprojekt.

– Det är otroligt roligt och vi är stolta över att ha kunnat hjälpa 10 000 bostadssökande att hitta sitt nya boende i vår allt mer växande region. Men det har också varit utmanande eftersom det är svårt att matcha de bostadssökandes behov och förutsättningar med utbudet av lediga bostäder och hyresvärdars inkomstkrav, säger Mona Lindén, vd.

Statistiken för förmedlade bostäder och resultatet av den kundundersökning som Bostadsförmedlingen har genomfört visar att bostadssökandandes intresse och betalningsförmåga för bostäder med höga hyror är låg.

Uppsala Bostadsförmedling har nått många höjdpunkter under 2018. I mars hade fler än 100 000 personer registrerat sig i bostadskön och under juni förmedlades hela 519 bostäder, vilket är det högsta antalet förmedlade bostäder under en månad sedan starten juni 2016.

________________________________
Avsändare: Uppsala Bostadsförmedling
________________________________

Fler nyheter

TIPS & RÅD
Våren är här – så gör du om du hittar en djurunge

F&V
Nya mekanismer bakom antibiotikaresistens

INSÄNDARE:
Raggmunk och fläsk … Och spårväg!

FOLKLIGT
Festligt på Fyrisgårdens Broloppis

SPORT
Uppsalas Patricia Kamga slog svenskt juniorrekord

UPPSALA SÖDRA
Nu upphandlas byggandet av Uppsalas spårväg