Hon blir ny brandchef för Uppsala brandförsvar

(NY PÅ JOBBET / UA KOMMUN / BEREDSKAP / BRANDFÖRSVARET)
>>           
Kommunstyrelsen har i dag fattat beslut om att anställa Elisabeth Samuelsson som ny brandchef för Uppsala brandförsvar. Hon kommer att tillträda tjänsten den 1 januari 2019.
(Artikeln fortsätter under bilden)

Nya brandchefen Elisabeth Samuelsson (Foto: Ua kommun)

Elisabeth kommer närmast från rollen som beredskapssamordnare på kommunledningskontoret i Uppsala kommun. Hon har tidigare arbetat många år på brandförsvaret, bland annat som biträdande avdelningschef och produktionschef. Elisabeth har också arbetat med beredskaps- och säkerhetsfrågor hos både Länsstyrelsen och dåvarande Landstingsservice. 

– Det känns tryggt att hälsa Elisabeth välkommen som ny brandchef. Elisabeth är utbildad brandingenjör och har en gedigen erfarenhet inom räddningstjänst, både från operativ utryckning, förebyggande arbete, säkerhets- och beredskapsfrågor och ledarskap på operativ och strategisk nivå, säger Joachim Danielsson, stadsdirektör.

– Jag känner stort engagemang för räddningstjänsten och ser fram emot att fortsätta utveckla brandförsvarets verksamhet i rollen som brandchef, säger Elisabeth Samuelsson.

Uppsala brandförsvar arbetar för att Tierps, Uppsala och Östhammars kommuner ska vara trygga och säkra kommuner för de som bor, verkar och vistas där. Brandförsvaret ansvarar för räddningstjänst, brandtillsyn, tillstånd och tillsyn gällande brandfarliga och explosiva varor samt information och utbildning i brandsäkerhet i Tierps, Uppsala och Östhammars kommuner. De ansvarar även för sotning/rengöring och brandskyddskontroll i de tre kommunerna. Brandförsvaret tar fram underlag till räddningsnämnden och följer upp och genomför nämndens beslut.

_______________________
Avsändare Uppsala kommun
_______________________

Fler nyheter

BILIST
Sjukhusvägen avstängd
24-31 maj

KROPP & HÄLSA
Psykisk ohälsa i skolan störst bland tjejer

KROPP & HÄLSA
Svenska solskyddsprodukter håller måttet mest

F&V
Fler grödor i växtföljden kan ge större skördar i ett förändrat klimat

UPPSALA
Kommunens befolkningsprognos 2024–2050

TIPS & RÅD
Våren är här – så gör du om du hittar en djurunge