Ny direktör på omsorgsförvaltningen

(NY PÅ JOBBET / OMSORG / UA KOMMUN / FÖRVALTNING)
>>            
Kommunstyrelsen har i dag fattat beslut om att anställa Lenita Granlund som ny direktör för omsorgsförvaltningen. Hon kommer att tillträda tjänsten den 1 januari 2019.

Lenita Granlund har en lång och bred erfarenhet av att arbeta på hög chefsnivå inom politiskt styrda organisationer, bland annat i Västerås, Flen och Södertälje. Hon arbetar idag som socialdirektör i Södertälje kommun. Där ansvarar hon för ett stort verksamhetsområde med äldreomsorg, stöd till personer med funktionsnedsättning och individ och familj.

Lenita Granlund (Foto: Ua kommun)

– Jag är mycket glad att få Lenita till Uppsala kommun. Hon har en lång och bred erfarenhet av att arbeta på hög chefsnivå inom politiskt styrda organisationer. Utöver gedigen kunskap och erfarenhet inom omsorgsnämndens verksamhetsområden har hon en strategisk höjd och förmåga att se till helheten, säger Joachim Danielsson, stadsdirektör. 

– Jag ser verkligen fram emot att arbeta i Uppsala. Både att leda det viktiga verksamhetsområdet för personer med funktionsnedsättning men också att kunna bidra till utvecklingen av hela kommunens arbete, säger Lenita Granlund.

Omsorgsförvaltningen arbetar på uppdrag av omsorgsnämnden. Målet med förvaltningens arbete är att personer med fysisk eller psykisk funktionsnedsättning får det stöd de behöver för att leva ett så självständigt liv som möjligt. Det handlar om LSS-verksamhet och socialpsykiatri samt om hälso- och sjukvård för dessa grupper.

_______________________
Avsändare Uppsala kommun
_______________________

Fler nyheter

KULTUR —
Skönt groove väntar på Uppsala Reggae Festival 2024

UTFLYKTSMÅL —
Sommarens bakluckeloppis i Ulva

STRANDH-
HUGGET hos folkäre KNUT KNUTSON

KULTUR —
Utställningen Svampskogens hemligheter

UPPSALA FÖRR —
Historiska temavandringen ”De som drev framåt”

SJUKVÅRD —
Undernäring hos sjuka och äldre behöver uppmärksammas mer