0 0
Read Time:1 Minute, 22 Second

(SAMHÄLLE / IOP / UA KOMMUN / UA STADSMISSION / KVINNOBYRÅN / MIKAELSGÅRDEN)
>>           
Idag (onsdag 24 oktober) undertecknas en överenskommelse om ett Idéburet Offentligt Partnerskap (IOP) mellan Uppsala Stadsmission och Uppsala kommun. Överenskommelsen anses vara av stor vikt för de av Uppsala Stadsmissions verksamheter; Kvinnobyrån och Mikaelsgården, som stöder utsatta kvinnor och människor i socialt utanförskap och hemlöshet. Den kommer att innebära ett ökat ekonomiskt stöd från Uppsala kommun till verksamheterna under de kommande tre åren.
(Artikeln fortsätter under bilden)


Överenskommelsen om IOP
innebär ett utökat ekonomiskt stöd till Uppsala Stadsmissions verksamheter Mikaelsgården och Kvinnobyrån på motsvarande totalt 3,5 miljoner kronor per år för åren 2019, 2020 och 2021. Det är första gången Uppsala Stadsmission och Uppsala kommun ingår en långsiktig överenskommelse om samarbete.

– Jag är glad och stolt över det här partnerskapet. IOP är en effekt av en tillitsfull samverkan med Uppsala kommun och Socialnämnden sedan lång tid tillbaka, säger Margaretha Svensson Paras, direktor för Uppsala Stadsmission.
Hon menar att det ömsesidiga samarbetet är ett mycket viktigt steg och möjliggör professionella insatser och ökad smidighet till gagn för människor i utsatthet.
– Samarbetet innebär ett viktigt ekonomiskt stöd, men av den totala finansieringen ligger fortsatt drygt 50 procent kvar på Uppsala Stadsmission, vilket innebär att vårt insamlingsarbete kommer att vara fortsatt viktigt för att driva verksamheterna också framöver.

Även från Uppsala kommuns sida är man av uppenbara själ optimistisk inför den överenskommelsen.
– Vi från kommunens sida hoppas att effekterna av den här nya partnerskapsöverenskommelsen ska ge en långsiktig positiv effekt i de berörda verksamheterna, säger Kjell Haglund, ordförande i Socialnämnden, Uppsala kommun

____________________________________________
Avsändare Uppsala kommun och Uppsala Stadsmission
____________________________________________

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.