0 0
Read Time:1 Minute, 2 Second

(TRAFIK / STORA TORGET / TAXI / BUSS)
>>           
Uppsala kommun införde den 11 oktober en ny trafikreglering vid Stora torget. Grundregeln är som tidigare förbud att köra fordon över torget, undantaget är bussar i linjetrafik och taxi. Den nya regleringen innebär att taxi får passera Stora torget, men inte stanna för att plocka upp eller släppa av kunder.

Trafikregleringen införs för att förbättra en rörig trafiksituation på främst helgkvällar och nätter. När taxi använt busshållplatsområdet för att vänta på kunder har bussarnas framkomlighet begränsats. Situationen har ibland även blivit orolig när fordonsförare inte varit eniga om rådande trafikregler. Genom regleringen kommer busshållplatserna framöver att fungera bättre under dygnets senare timmar, när många ska hem från centrum.

Kommunen ska ställa ut informationsskyltar på Stora torget för att informera taxikunder att de behöver leta efter taxi på annan plats, till exempel Fyristorg eller Dragarbrunnsgatan. 

Kommunen kommer att träffa taxiverksamheterna för att diskutera alternativa platser. Det är viktigt att hitta alternativ som kan ersätta Stora torget och samtidigt ge centrum fortsatt god tillgänglighet för taxichaufförerna och resenärerna. 

Beslutet om den nya trafikregleringen på Stora torget har tagits i samråd mellan kommunen, polisen, regionen och Gamla Uppsala buss.

________________________
Avsändare Uppsala kommun
________________________

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.