Uppsala nominerade i White Guide Junior och Senior

(GASTRONOMI / SKOLMAT / WHITE GUIDE JUNIOR)
>>           
När skolmatstävlingen White Guide Junior utser vinnarna i nästa vecka är skolor och förskolor i Uppsala nominerade i inte mindre än fem kategorier. Vinnarna i årets tävling utses i Göteborg den 18 september.

Nannakolan och Domarringens skola är nominerade i kategorin Årets skolrestaurang, en kategori som Nannaskolan vann förra året. Till Årets förskolekök är Vintergatans och Årstaparkens förskola nominerade. Pitpiengpen Uddén från Nannaskolan är nominerad till Årets skolkock och rektor Henrik Ljungblom, Nannakolan till Årets gastronomiska rektor. Daniela Lorentz Leopold är nominerad i kategorin Årets seniorkock.

– Att vara nominerad till White Guide Junior är ett fint kvitto på att vi arbetar på rätt sätt. Extra kul att det är den enda tävlingen i Sverige som bedömer helheten. Det handlar om smak och näring, men också om måltidsmiljö, service, pedagogiskt samarbete, engagemang, kommunala satsningar och andra parametrar som bidrar till att höja måltidsupplevelsen säger Sandra Harbom, utvecklingsledare på Uppsala kommuns avdelning för måltidsservice.

Totalt är drygt 200 förskolor, skolor och seniorboenden testade under det senaste året. Vinnarna i årets tävling utses i Göteborg den 18 september.

Läs mer om tävlingen White Guide Junior.

_______________________
Avsändare Uppsala kommun
_______________________

Fler nyheter

PROFESSORN:
Undernäring hos sjuka och äldre behöver uppmärksammas mer

KULTUR —
Skönt groove väntar på Uppsala Reggae Festival 2024

UTFLYKTSMÅL —
Sommarens bakluckeloppis i Ulva

STRANDH-
HUGGET hos folkäre KNUT KNUTSON

KULTUR —
Utställningen Svampskogens hemligheter

UPPSALA FÖRR —
Historiska temavandringen ”De som drev framåt”