Fi: Det är vi som är den rosa tråden

(POLITIK / VAL 2018 / FEMINISTISKT INITIATIV / FI / ROSA TRÅDEN)
>>         
Under natten till måndagen har Feministiskt initiativs medlemsgrupper, runt om i landet, dragit rosa trådar mellan träd för att uppmärksamma att jämställdhet, jämlikhet och hållbarhet är det enda sättet att möta den växande nationalismen på.
– Den rosa tråden i vårt demokratiska arbete är att förstärka de mänskliga rättigheterna, förnya politiken och förändra makten, säger partiledare Gudrun Schyman.

Feministiskt initiativ ställer frågan ”Vem vill du ska hålla i trådarna efter valet den 9 september?” Detta för att uppmärksamma att en sammanbunden politik för jämställdhet, jämlikhet och hållbarhet är det enda sättet att möta den växande nationalismen på. Feministiskt initiativ vill säkra demokratin och trygga allas rätt att ta plats.

– Där andra stänger gränser och kräver hårdare tag, står vi upp för varje människas rätt till skydd. Där andra gör sig till herrar över djur och natur, anpassar vi oss till den enda jord vi har. Där andra summerar våra samhällsutmaningar i ekonomiska termer, grundar vi vår politik på vårt gemensamma ansvar att säkra demokratin. Det är den rosa tråden, säger Gudrun Schyman.

– Vi vill skapa ett samhälle som ser och omfamnar alla människor. Och naturen. För detta finns inga enkla politiska lösningar. Ändå är det allt fler partier som målar upp en värld av kontraster och gör svaren enkla. Det är så nationalismen växer och den banala tanken om att jordens resurser är oändliga, säger partiledare Gita Nabavi.

__________________________
Avsändare Feministiskt inititativ
__________________________

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Fler nyheter

STUDIE | Distansundervisning ledde till minskad vård för psykisk ohälsa

LITTERATUR | Ny bok om strömmad läsning

Sportlovsveckan på UKK

Han blir Uppsalas nya stadsarkitekt

Uppsala utsedd till Sveriges främsta idrottskommun

Toner i mörkret med Allmänna Sången