S lanserar valmanifest: 800 miljoner till Uppsalas skolor

(POLITIK / VAL 2018 / SOCIALDEMOKRATERNA I UA / VALMANIFEST)
>>            
Idag presenterade Socialdemokraterna i Uppsala sitt valmanifest. Trygghet och integration är två viktiga områden i valmanifestet men mest utrymme ges till skolan. Socialdemokraterna går till val på att tillföra 800 miljoner kronor till Uppsalas skolor och förskolor.

På en pressträff idag presenterade kommunalråden Erik Pelling och Caroline Hoffstedt Socialdemokraternas valmanifest för Uppsala 2018-2022. Valmanifestet Ett starkare samhälle, ett tryggare Uppsala lägger stor vikt vid snabbare integration och ökad trygghet på gator och torg. Mest utrymme får dock skolan. Socialdemokraterna går till val på att tillföra skolan och förskolan 800 miljoner kronor under nästa mandatperiod. 

– Grunden för det starka samhället lägger vi i skolan. När elever får det stöd de behöver och ingen lämnas efter så håller Uppsala ihop. På det stora hela är vi överens med Moderaterna om hur vi ska öka tryggheten på gator och torg. Nationellt vill vi se fler poliser och hårdare straff, lokalt vill vi satsa på fler trygghetskameror och ordningsvakter. Det val vi Uppsalabor står inför handlar om vi ska kombinera satsningar på trygghet med satsningar på skolan eller om vi istället ska sänka skatten, säger Erik Pelling (S), kommunalråd.

Sedan tidigare har Socialdemokraterna presenterat satsningar på mobilförbud och ordningskontrakt för ökad studiero och att kraftigt bygga ut satsningen på lärarassistenter. På dagens pressträff stod lärarna i centrum. Partiet vill satsa på att anställa fler lärare, höja lärarlönerna och på tydliga karriär- och utvecklingsvägar för personal i skola och förskola.

– Lärarna är skolans viktigaste resurs och vi vill att Sveriges bästa lärare ska jobba i Uppsala. Vi satsar på att göra läraryrket mer attraktivt genom att höja lönerna, anställa lärarassistenter som avlastar och erbjuda fortbildning och tydliga karriärmöjligheter. Med investeringar i skolan kan vi höja kunskapsresultaten och minska klyftorna mellan skolor så att alla Uppsalas elever får chansen att växa, säger Caroline Hoffstedt (S), kommunalråd.

_________________________________
Avsändare Socialdemokraterna i Uppsala
_________________________________

Fler nyheter

GRAFISK DESIGN | Agnes från Uppsala blev finalist i tävling om yttrandefrihet

SVERIGE | Mer barn- och ungdomsidrott än innan pandemin

BOENDE | Uppsalahem testar smarta droppmattor under kylskåp

SAMHÄLLE | Krafttag för mer jämställt och jämlikt Uppsala län

SENIOR | Äldreboendet Myrbergska gården satsar för att öka livskvaliteten

SVERIGE | Vårdförbundet varslar om övertidsblockad