Nya Tiundaskolan invigdes på måndagsmorgonen

(SKOLA / NYA TIUNDASKOLAN / PREMIÄR)
>>       

Idag börjar skolorna sin hösttermin runt om i landet, även om undantag naturligtvis finnas. Vid midnatt, natten till måndagen, hade de sista förberedelserna inför den stora premiären avklarats och den Nya Tiundaskolan stod tom. Man kunde nästan känna på atmosfären runt den stora tegelbyggnaden att något speciellt väntade väntade den till morgonen.
Stolarna i matsalen var prydligt upphängda på borden, konsten på väggarna sedan länge på plats och golven blänkte i armaturens varma sken. Detta noterat klockan 00:00 natten till idag.

På morgonen var aktiviteten desto större. Vid 08:10 satt lokalvårdarna och tog morgonens första fika samtidigt som de nyfiket kikade ut över skolgården genom fönstret. Innanför den stora entrén trängdes skolpersonal som, iförda fluorescerande västar i bjärta färger, grupperade sig för att på bästa möjliga vis ta emot skolans huvudpersoner; eleverna. Artikeln fortsätter längre ner.

Insläppet, denna den första dagen, skedde via skolgården då arbetet med att färdigställa delar av byggnaden och dess ytor mot Ringgatan inte var färdigt. Allt fler barn  med föräldrar och syskon anslöt inne på skolgården. Många ”gamla” bekantingar hade inte träffats sedan innan sommarlovet så bara av den anledningen låg det en uppslupen stämning i luften. Vid de olika entréerna stod personal (i västar enligt ovan beskrivet) med varsin lapp i händerna. Artikeln fortsätter längre ner

Inför måndagens upprop i Nya Tiundaskolan. Observera att barnens ansikten har medvetet retuscherats för att skydda deras identitet.

Varje lapp hade en klassbeteckning uppskriven vilket gjorde det smidigt för samtliga elever (undantaget de som inte hade försovit sig) att hitta till sin nya lärare. Vad som sedan utspelade sig, efter att de släppts in i byggnaden lär alla föräldrar, mor- och farföräldrar, kompisar och andra bli varse när skoldagen – denna den första någonsin i Nya Tiundaskolans famn – är avklarad.

VÅRT TiPS!
Fredag 24 augusti kommer nummer 3 av pappersmagasinet ut i butik. Där, liksom här på luthagsnytt.se, kommer då ännu fler bilder från skolans innandöme att publiceras.

_____________________
redaktion@luthagsnytt.se
_______________________________

Fler nyheter

KULTUR —
Skönt groove väntar på Uppsala Reggae Festival 2024

UTFLYKTSMÅL —
Sommarens bakluckeloppis i Ulva

STRANDH-
HUGGET hos folkäre KNUT KNUTSON

KULTUR —
Utställningen Svampskogens hemligheter

UPPSALA FÖRR —
Historiska temavandringen ”De som drev framåt”

SJUKVÅRD —
Undernäring hos sjuka och äldre behöver uppmärksammas mer