M: Vi vill satsa 10 mnkr för att utveckla Uppsalas näringsliv

(POLITIK / AVSÄNDARE MODERATERNA / NÄRINGSLIV )
>>           
Idag besökte Moderaternas näringslivspolitiska talesperson Lars Hjälmered Uppsala. Hjälmered besökte UIC (Uppsala Innovation Center) och läkemedelsbolaget Galderma tillsammans med kommunalrådet Fredrik Ahlstedt och riksdagsledamoten Jessika Roswall. Vid Moderaternas valstuga på Stora Torget presenterade de sedan Moderaternas lokala satsning på 10 mnkr för att utveckla Uppsalas näringsliv.

– Pengarna ska dels gå till en satsning på inkubatorn och dels till att utveckla de olika näringslivsbefrämjande åtgärderna som kommunen gör. Uppsala innovation center är en av landets främsta företagsinkubatorer och bidrar till att fler tillväxtföretag med hög överlevnadsgrad utvecklas. En stark och framgångsrik inkubatorsverkssamhet är en nyckel till fler företag i Uppsala, säger kommunalrådet Fredrik Ahlstedt (M).

Förra året hamnade Uppsala kommun på historiskt dåliga plats 213 av 290 i Svenskt Näringslivs ranking av kommuners företagsklimat. Moderaterna i Uppsala har tidigare presenterat sin målsättning att Uppsala kommun ska hamna på topp 100 innan år 2020 och topp 50 innan år 2022.

– Uppsala har potential till att vara tillväxtmotor för hela Mälardalsregionen. Grunden till att den gemensamma välfärden kan finansieras är att fler kommer i arbete och det är i företagen arbetena skapas, säger Jessika Roswall (M) riksdagsledamot.

Lars Hjälmered, Moderaternas näringslivspolitiska talesperson.

Moderaterna hoppas att satsningen ska locka flera nya företag till att starta i Uppsala och få befintliga företag att växa. I Sverige skapas 4 av 5 jobb i småföretag. Moderaternas näringslivspolitiske talesperson Lars Hjälmered är kritisk mot Regeringens skattehöjningar som företagen drabbats av under mandatperioden. Han menar att de slagit hårt mot småföretagandet som minskar för första gången sedan 2013, detta trots högkonjunktur.

– Vi vill reformera företagsskatterna för att förenkla för företag att växa. Vi vill även att mindre företag ska undantas från administration. Företagare lägger i snitt 10h i veckan på administration, mycket utgörs av administration av regler från myndigheter. Företag ska få fokusera på att växa istället, säger Lars Hjälmered (M).

______________________________
AVSÄNDARE MODERATERNA I UPPSALA
______________________________

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Fler nyheter

Uppsala vidare mot att bli europeisk kulturhuvudstad 2029

STUDIE | Distansundervisning ledde till minskad vård för psykisk ohälsa

LITTERATUR | Ny bok om strömmad läsning

Sportlovsveckan på UKK

Han blir Uppsalas nya stadsarkitekt

Uppsala utsedd till Sveriges främsta idrottskommun