Gudrun Schyman till Uppsala i slutet av augusti

(POLITIK / GURDUN SCHYMAN / AVSÄNDARE FEMINISTISKT INITIATIV          
>>           


Under sex veckor kommer över 60 städer besökas, men på den över 924 mil långa resan kommer hon inte att lämna marken. Den 30 augusti bjuder hon och Feministiskt Initiativ in till valfika i Uppsala .
– Jag vill visa att det är möjligt att välja bort flyget, säger Gudrun Schyman, partiledare i Feministiskt Initiativ.

Flyget är en av de största klimatbovarna. På den populära flygsträckan Stockholm-Göteborg släpper flyget årligen ut 174 000 ton koldioxid, medan motsvarande tågresor hade stannat på 1,3 ton.*

– Det är viktigt att vi alla drar ner på våra flygresor när det är möjligt. Men det förutsätter att det ska vara lätt att välja ett miljövänligare alternativ, och så ser det verkligen inte ut på alla ställen i dag. Därför måste politiken bli mycket mer kraftfull, säger Gudrun Schyman.

Startskottet för Gudrun Schymans valturné går den 1 augusti och under sex veckor kommer Gudrun Schyman att besöka över 60 orter, från Kiruna i norr till Trelleborg i söder. Och färden kommer alltså endast att gå via landets vägar och räls. Totalt blir det en resa på 924 mil och i snitt är det inplanerat 4 timmar politiksnack om dagen.

Den 30 augusti bjuder Gudrun Schyman in till valfika i Stadsparken i Uppsala kl 18. 

– Vi är många och vi gör det tillsammans! Jag möter en enorm kraft och vilja till politisk förändring runt om i landet. Folk hör dagligen av sig till Feministiskt Initiativ och vill hjälpa till ideellt – allt från taxichaufförer som erbjuder skjuts till lokalgrupper som vill möta upp med fika och ballonger. Jag tycker det ska bli fantastiskt roligt, säger Gudrun Schyman.

Den 10 augusti, har filmen ”Gudrun – konsten att vara människa” biopremiär. Det är dokumentärfilmaren Hampus Lidner som följt Gudrun Schyman från 2014 till 2018.

* Enligt siffror som tidningen ETC tagit fram.

__________________________
Avsändare Feministiskt initiativ
__________________________

Fler nyheter

PROFESSORN:
Undernäring hos sjuka och äldre behöver uppmärksammas mer

KULTUR —
Skönt groove väntar på Uppsala Reggae Festival 2024

UTFLYKTSMÅL —
Sommarens bakluckeloppis i Ulva

STRANDH-
HUGGET hos folkäre KNUT KNUTSON

KULTUR —
Utställningen Svampskogens hemligheter

UPPSALA FÖRR —
Historiska temavandringen ”De som drev framåt”