Näringslivsdirektörens sommarhyllning till Uppsalaföretagarna

(UPPSALA KOMMUN / NÄRINGSLIV / AVSÄNDARE: CHARLOTTE SKOTT)
>> 
Uppsala kommuns näringslivsdirektör Charlotte Skott riktar sig i ett personligt brev till kommunens samtliga näringsidkare. Hon skriver följande:

Nu är sommaren här och nog blomstrar näringslivet i Uppsala. Jag, och alla medarbetare på Näringslivsenheten, vill därför passa på att hylla alla hårt jobbande företagare som bidrar till att Uppsala inte bara växer – utan också står i full blom. Tack för ditt mod, ditt engagemang och ditt driv.
Tack för att du bidrar till att Uppsalas arbetsmarknad är den starkast växande i Sverige. Att det finns närmare 21 000 företag här och att det skapas cirka 2000 nya arbetstillfällen varje år. I stort sett alla branscher i Uppsala växer: byggbranschen, handeln och besöksnäringen går starkt och strax därefter kommer branschklustren Life Science, ICT och Clean Tech.   

Charlotte Skott, näringslivsdirektör

Tack för att du bidrar till att sätta Uppsala på kartan, både nationellt och internationellt. Under våren har det bokstavligen regnat priser över Uppsalas företagare. Här finns både framgångsrika gasellföretag, caféer, ledare, innovatörer, entreprenörer, unga företagare och många fler. Uppsala har också tilldelats många fina priser och slutit viktiga avtal – inte minst kring Uppsalapaketet, som förutom satsningar på infrastruktur även innebär tusentals nya bostäder och flera hundratusen kvadratmeter verksamhetslokaler.

Tack för att du bidrar till den bubblande entreprenörsanda som finns här. Våra befintliga bolag har stark tillväxt och det etablerar sig allt fler nya bolag. Närheten till huvudstadsregionen, Arlanda och världen lockar precis som de innovationer och den tillväxt som skapas i mötet mellan start ups, etablerade företag och forskare vid våra två världsledande universitet här i Uppsala.

Så slutligen, ett stort tack för att du är med och bidrar till den positiva framåtrörelse som Uppsala befinner sig i. Det är en resa jag hoppas att du ser fram emot att fortsätta i höst. Det gör jag!

Men innan dess vill jag och alla medarbetare önska dig en riktigt skön och avkopplande sommar, oavsett om du jobbar eller ska vara ledig.

____________________________________
Signerat: Charlotte Skott, näringslivsdirektör  
_________________________________________

Fler nyheter

PROFESSORN:
Undernäring hos sjuka och äldre behöver uppmärksammas mer

KULTUR —
Skönt groove väntar på Uppsala Reggae Festival 2024

UTFLYKTSMÅL —
Sommarens bakluckeloppis i Ulva

STRANDH-
HUGGET hos folkäre KNUT KNUTSON

KULTUR —
Utställningen Svampskogens hemligheter

UPPSALA FÖRR —
Historiska temavandringen ”De som drev framåt”