0 0
Read Time:57 Second

(UPPSALA KOMMUN / KULTUR / BILDNING)
>>          
Det blir nya avgifter för alla musikämnen i Uppsala kulturskola från och med höstterminen. Terminsavgiften för ämneskurs i musik sänks från 1 200 kronor till 950 kronor per termin. Dans och teater kostar fortsatt 950 kronor, vilket innebär att det blir samma avgiftsnivå för ämneskurserna. Den särskilda gruppavgiften på 650 kronor tas bort.

Avgiften för att delta i enbart kör eller orkester blir 500 kronor per termin. Instrumenthyran ligger kvar på 500 kronor per termin. Familjeavgiften ändras inte, men terminsavgiften på 2 100 kronor per familj ska utredas.

– Uppsala kommun har höga ambitioner för att ge barn och unga möjlighet att utöva kultur och lära sig ett skapande språk. Vi har inlett en kraftig utbyggnad av kulturskolan, och nu reducerar vi också avgifterna för att sänka trösklarna och ge fler barn möjlighet att delta, säger Peter Gustavsson (S), kulturnämndens ordförande.

– Det är positivt med en sänkning av avgiften för ämneskurs i musik och färre avgiftsnivåer. Vi hoppas att det ska leda till att fler väljer Uppsala kulturskola, säger Bo Frick, kulturskolechef, Uppsala kulturskola.

_______________________
Avsändare Uppsala kommun
_______________________

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.