Sänkta avgifter i Uppsala kulturskola från hösten 2018

(UPPSALA KOMMUN / KULTUR / BILDNING)
>>          
Det blir nya avgifter för alla musikämnen i Uppsala kulturskola från och med höstterminen. Terminsavgiften för ämneskurs i musik sänks från 1 200 kronor till 950 kronor per termin. Dans och teater kostar fortsatt 950 kronor, vilket innebär att det blir samma avgiftsnivå för ämneskurserna. Den särskilda gruppavgiften på 650 kronor tas bort.

Avgiften för att delta i enbart kör eller orkester blir 500 kronor per termin. Instrumenthyran ligger kvar på 500 kronor per termin. Familjeavgiften ändras inte, men terminsavgiften på 2 100 kronor per familj ska utredas.

– Uppsala kommun har höga ambitioner för att ge barn och unga möjlighet att utöva kultur och lära sig ett skapande språk. Vi har inlett en kraftig utbyggnad av kulturskolan, och nu reducerar vi också avgifterna för att sänka trösklarna och ge fler barn möjlighet att delta, säger Peter Gustavsson (S), kulturnämndens ordförande.

– Det är positivt med en sänkning av avgiften för ämneskurs i musik och färre avgiftsnivåer. Vi hoppas att det ska leda till att fler väljer Uppsala kulturskola, säger Bo Frick, kulturskolechef, Uppsala kulturskola.

_______________________
Avsändare Uppsala kommun
_______________________

Fler nyheter

RANKING | Akademiska sjukhuset ett av världens bästa sjukhus

NÄRINGSLIV • SKOLA | Möt morgondagens entreprenörer på UF-mästerskapet

KULTUR | Youssou N’Dour till UKK

FORSKNING | Nytt världsrekord för CIGS-solceller till Uppsala universitet

Vi | Anonyma stödsamtal ska få fler att våga söka hjälp

Enligt redaktören: I am nineteen going on twenty, la la …