0 0
Read Time:1 Minute, 26 Second

(SAMHÄLLE / SOLIDARITET / STADSMISSIONEN / ENSAMKOMMANDE UNGDOMAR)
>>    


     
I och med att Uppsala kommun har beslutat att förlänga Stadsmissionens Fadderhemsprojekt fram till den sista december i år kommer även fler ungdomar att ha behov av Fadderhem. Att få bo i ett Fadderhem har varit oerhört värdefullt för de unga som innefattas av projektet. 

Stadsmissionens Fadderhemsprojekt gör det möjligt för ensamkommande ungdomar som fyllt 18 år, eller blivit åldersuppskrivna till 18 år, att få bo kvar i Uppsala för att fortsätta gå i skolan här. I och med förlängningen av projektet innefattas även fler ungdomar av det. Fler och fler hinner nämligen fylla 18 år under själva projekttiden. 
I och med sommarlovet och det ökade behovet av Fadderhem söker vi därför även efter uppsalabor som kan vara Fadderhem under en kortare tid. Till skillnad från våra traditionella Fadderhem är de kortvariga Fadderhemmen uppsalabor som ställer upp under fyra till åtta veckor med en eller flera sovplatser. Lisa Pettersson på Uppsala Stadsmission säger, 

– Att få ett Fadderhem skulle rädda många ungdomars sommar och också ge dem chansen att kunna fortsätta gymnasiet i Uppsala i höst. Vi har märkt att de ungdomar som fått Fadderhem mår avsevärt mycket bättre än vad de gjorde innan, säger Lisa Pettersson som är volontärsamordnare på Uppsala Stadsmission. Vi har också märkt att det finns ett fint utbyte mellan den unga och Fadderhemmet. Många Fadderhem pratar om att de har ”fått väldigt mycket tillbaka”.

Som kortvarigt Fadderhem får du samma stöd av Stadsmissionens projektteam som våra andra Fadderhem. Uppsala Stadsmission arbetar alltid för att matcha ihop Fadderhem och ungdomar på bästa sätt. Vi har dessutom anställda socionomer och jurister inom projektet.

__________________________
Avsändare Uppsala Stadsmission
__________________________

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.