Magisk utställning på Upplandsmuseet i sommar

(UTSTÄLLNING / UPPLANDSMUSEET / TROLLERI / MAGI)
>>              


”Träd in i trollerikonstens hemliga värld där det mesta inte är som det verkar…”

Så inleder Upplandsmuseet presentationen av utställningen Sim Sala Bim, och det är mycket passande. Utställningen tar avstamp i taskspelarnas, konstmakarnas och eskamotörernas brokiga historia. Via illusioner och klassiska trick landar besökaren hos trollkonstnärerna av idag. Här kan du prova på själv att trolla och ta plats på scenen! Inspireras och förundras men framför allt … Inte låta dig luras!
Utställningen är producerad tillsammans med de uppsalabaserade trollerikonstnärerna Per Eklund, som författat boken Trolleri som konst och kultur och Johan Ståhl, initiativtagare till Uppsala Magic & Comedy Festival som pågår mellan den 20:e och 30 april 2018.

Upplandsmuseet vill med sina utställningar öppna för nya perspektiv på gammal kunskap. Här kan de samtidigt vara samhällsrelevanta genom att visa på en kulturform och populärt fenomen idag. Linjer kan dras mellan kulturhistoria i stort och trolleriet som enskild konstart. En av Upplandsmuseets målsättningar är också att vara inkluderande och ta vara på människor och deras engagemang i sina utställningar.
*** Sim Sala Bim pågår t.o.m. den 28 oktober.


 

 

 

___________________________

// Upplandsmuseet | redaktion@luthagsnytt.se
__________________

Fler nyheter

TRÄDGÅRD | Så minskar du risken för gräsbränder

FLOGSTA | Uppsalahem satsar på ljuskonst i studentområde

SAMHÄLLE | ”Vi vill alla samma sak, barnets bästa”

LAG & RÄTT | Misstänkt samband mellan sprängningar i september 2023

ÄRNA | Försvarsmakten överklagar dom i Uppsala Vatten-målet

MILJÖ | Förbud mot att elda trädgårdsavfall