Den Lilla Teatern tilldelas hedersamt pris

(KULTUR / TEATER / STIPENDIUM/ GÖSTA KNUTSSON)          
>>          
Föreningen Den Lilla Teatern tilldelas Uppsala kommuns stipendium till Gösta Knutssons minne. Stipendiet ska ge stöd och uppmuntran till personer som gjort betydande insatser på barnkulturens område. Det delas ut årligen av kulturnämnden.

Kulturnämndens motivering lyder:
Uppsala kommuns Gösta Knutsson-stipendium tilldelas Föreningen Den Lilla Teatern för betydande insatser på barnkulturens område. Föreningen har med brinnande engagemang och stor professionalism under snart 30 år gett generationer av barn i Uppsala möjlighet till möten med scenens magiska värld, varmt omslutna av Den Lilla Teaterns väggar.

Den Lilla Teatern grundades 1989 av de fria teatergrupperna Panikteatern och Teater Spektaklet, som har drivit verksamhet i teatern på S:t Persgatan 22 sedan dess. Den Lilla Teatern är Uppsalas främsta barnteaterscen som ger föreställningar med lokala grupper och nationella gästspel, för förskolebarn, skolelever och familjer, vardag som helg. Med tre decennier av betydande konstnärliga upplevelser och insatser för barnkulturen förbereder Den Lilla Teatern sitt 30-årsjubileum 2019.

– Det är en stor glädje att få ge Gösta Knutsson-stipendiet till Den Lilla Teatern, som med sitt mångåriga engagemang för barns kulturupplevelser har gjort teatern till en spännande, lärorik och rolig plats att vara på för flera generationer Uppsalabarn, säger Küllike Montgomery (MP), sammankallande i stipendieutskottet.

Stipendiesumman är 30 000 kronor och stipendiet delas ut vid Kulturnattens invigning 8 september klockan 12.00 på Uppsala Konsert & Kongress.

Signerat Uppsala kommun
_____________________

Fler nyheter

RANKING | Akademiska sjukhuset ett av världens bästa sjukhus

NÄRINGSLIV • SKOLA | Möt morgondagens entreprenörer på UF-mästerskapet

KULTUR | Youssou N’Dour till UKK

FORSKNING | Nytt världsrekord för CIGS-solceller till Uppsala universitet

Vi | Anonyma stödsamtal ska få fler att våga söka hjälp

Enligt redaktören: I am nineteen going on twenty, la la …