BILDSPECIAL: Fyrisgårdens broloppis

(BILDREPORTAGE / KULTUR / BARN & UNGDOM / LOPPMARKNAD / MÖTEN)            
>>  
       
Idag var det dags för årets Broloppis, hos Fyrisgården invid Idunspången. Ett trettiotal knallar sålde allt man kan tänka sig mellan himmel och jord; böcker, kläder, skor, nagellack, lampor, leksaker, garner, krukor och plantor och massor massor mer.
Kommersen blomstrade under den intenisva försommarsolen och dofterna av hemlagad falafel, kaffe, bullar och syrén fyllde luften. Rihab sålde sina piroger vilka också gick åt som smör i solsken (sällan har uttrycket känts lämpligare) och emellanåt tog hon ett vant tag om sin durbacka, en sorts orientalisk trumma, och drog i gång en beat som genast förflyttade åhörarna till sydligare breddgrader. En bit bort bjöds traditionell svensk folkmusik och kören Örontröst stämde in med skönsång som mestadels gick i dur denna dag. För den som ville pyssla fanns delar av Fyrisgårdens legosamling på plats liksom en skuggad målarhörna för den målarsugna.
Fyrisgården har gjort det igen … Skapat en mötesplats långt utöver det vanliga. Och på det en över lag hyfsad kommers, erfar UMLN. Gott så. Njut nu av dagens bildskörd.
Redaktör’n 

BILDSPECIAL från Fyrisgårdens broloppis 2018-05-19:


Hunden Oskar trivdes på broloppisen.


__________________  SLUT 

Fler nyheter

PROFESSORN:
Undernäring hos sjuka och äldre behöver uppmärksammas mer

KULTUR —
Skönt groove väntar på Uppsala Reggae Festival 2024

UTFLYKTSMÅL —
Sommarens bakluckeloppis i Ulva

STRANDH-
HUGGET hos folkäre KNUT KNUTSON

KULTUR —
Utställningen Svampskogens hemligheter

UPPSALA FÖRR —
Historiska temavandringen ”De som drev framåt”