Gratis aktiviteter på sommarlovet för barn och unga

(SPORT & FRITID / SOMMARLOV / BARN & UNGDOM / UPPSALA KOMMUN)          
>>          

I sommar arrangeras många kostnadsfria lovaktiviteter för barn och unga i Uppsala kommun, såväl på landsbygden som i staden. Nu i veckan får över 24 000 barn en egen programfolder med de olika aktiviteterna. (Texten fortsätter under bilden)

I sommar erbjuder Uppsala kommun en mängd roliga aktiviteter till barn och unga mellan 6 och 15 år. Aktiviteterna anordnas av både kommunala verksamheter och föreningar. Bland annat erbjuds sommarbio, matskola, lajv, segling, teaterkurser och olika former av läger. Aktiviteterna är kostnadsfria, och ofta ingår lunch och mellanmål för deltagarna.

– I Uppsala ska alla barn och unga ha möjlighet till en meningsfull fritid, och därför känns det väldigt positivt att regeringens satsningar ger oss möjlighet att kunna erbjuda kostnadsfria aktiviteter som berikar barnens sommarlov, säger Peter Gustavsson (S), kulturnämndens ordförande.

Fritid Uppsala bjuder in till aktiviteter i flera stadsdelar, anordnar läger i allaktivitetshuset Allis och samarbetar med Biotopia och Naturskolan runt utflykter till Hammarskog och Tallkrogen. Även Bibliotek Uppsala har ett brett utbud av aktiviteter och flera program är förlagda till landsbygden.

– Vår biblioteksbuss gör under två veckor flera stopp på landsbygden och erbjuder lovaktiviteter i samarbete med bygdegårdsföreningar och församlingshem. Vi arbetar uppsökande och möter människor där de bor, säger Ida Hedin, bibliotekarie på Biblioteksbussen. 

Förutom Biblioteksbussens sommarturné, då man bland annat kan testa återbruksslöjd och prova på cirkus, kommer det att vara aktiviteter på flera landsbygdsbibliotek. Uppsala läns 4H anordnar matskola i Björklinge och Lyckebokyrkan arrangerar Sommarkul i Storvreta.

De kostnadsfria sommarlovsaktiviteterna finansieras delvis med medel från regeringen via Socialstyrelsen. Under 2018 har kommunen även fått stöd för aktiviteter under övriga skollov. Sommarens aktiviteter sammanställs i en tryckt programfolder, och samtliga lovaktiviteter publiceras på Kubik Uppsala, kommunens webbplats med aktiviteter för barn och unga, www.kubikuppsala.se #uppsalaloveslov.

//Signerat Uppsala kommun
_____________________________

Fler nyheter

KULTUR —
Skönt groove väntar på Uppsala Reggae Festival 2024

UTFLYKTSMÅL —
Sommarens bakluckeloppis i Ulva

STRANDH-
HUGGET hos folkäre KNUT KNUTSON

KULTUR —
Utställningen Svampskogens hemligheter

UPPSALA FÖRR —
Historiska temavandringen ”De som drev framåt”

SJUKVÅRD —
Undernäring hos sjuka och äldre behöver uppmärksammas mer