Kommunen bjuder på fika för rättvisare handel

(FAIRTRADE / UPPSALA KOMMUN / FIKA)          
>>           
Den 7-9 maj antar Uppsala årets största fikautmaning – World Fairtrade Challenge. Kampanjen initieras av organisationen Fairtrade och syftar till att inspirera verksamheter, näringsliv och organisationer till att fika rättvisemärkt och skapa medvetenhet om rättvis handel och etisk konsumtion.

Den 8 maj klockan 11-15 står representanter från Uppsala Fairtrade City på Stora torget och bjuder på Fairtrade-kaffe och berättar om vad det innebär att vara en Fairtrade City. 

– World Fairtrade Challenge är ett exempel på hur vi samarbetar med företag och organisationer för att skapa medvetenhet och större engagemang i rättvis handel. Ju fler vi är som gör medvetna val i vardagen desto mer bidrar vi till en schysstare världsmarknad, säger Ilona Szatmari Waldau (V), kommunalråd och ordförande i styrgruppen för Fairtrade City.

Vid förra årets Fairtrade Challenge kom Uppsala kommun på plats 38 i kommunrankingen med 73 fikatillfällen och 15 204 personer. 

Uppsala kommun är en Fairtrade City sedan 2015 och har i år fått fortsatt förtroende att under varumärket Fairtrade City arbeta med att öka den etiska konsumtionen i Uppsala. Förtroendet innebär också att sprida kunskap om rättvisemärkningen som bidrar till att odlare och anställda kan förbättra sina levnads- och arbetsvillkor. Arbetet leds av en styrgrupp som representerar hela lokalsamhället.

// Signerat Uppsala kommun
_________________

Fler nyheter

SPORT
Uppsalas Patricia Kamga slog svenskt juniorrekord

UPPSALA SÖDRA
Nu upphandlas byggandet av Uppsalas spårväg

F&V
Robotars känsel kan bli lika snabb som människans

ONLINE
Wikområdets historia digitaliseras och tillgängliggörs

SENIOR
Följ med Träffpunkter 65+ ut för en dag i gemenskap och rörelse

NYTT PROJEKT
Ungdomar ska öka kunskapen om hedersrelaterat våld och förtryck