7-9/5: Världens mest solidariska fikafest

(RÄTTVIS HANDEL / MILJÖ / GLOBALEN / SOLIDARITET)        
>>          
Den 12 april skrev vi i UMLN om ”världens största fairtrade-fika”. Nu börjar detta mega-kafferep verkligen att närma sig i tiden. Fair Trade Shop Globalen bjuder in alla som vill till att delta. Så här skriver man i ett pressmeddelande:

Den 7-9 maj är det dags för World Fairtrade Challenge. Förra året deltog över 2 miljoner människor i ett 20-tal länder i denna kampanj för rättvis handel.

Under årets upplaga av World Fairtrade Challenge bjuder Uppsalas egen Fair Trade Shop Globalen kunder, medlemmar och volontärer på fika i dagarna tre. Kaffe, te och minst en ingrediens i det hembakade brödet är Fairtrade-certifierat. Det är några av butikens volontärer som har bakat och så möjliggör fikabjudningen. [Artikeln fortsätter under bilden].

Den 8 maj fokuserar vi dessutom på olivolja i butiken. Kl. 15-18 är det provning av olivoljor från producenten Canaan och kl. 18.30 föredrag på temat Olivolja – smörjmedel i Palestinas demokratiprocess. Provning och föredrag leds av Per-Åke Skagersten, informatör hos importören Sackeus. I anslutning till föredraget bjuder vi på plockmat.

Fair Trade Shop Globalen är en ideell förening som bidrar till hållbar utveckling genom handel. I vår butik på Sysslomansgatan 2 finns varor från producenter i Afrika, Asien, Mellanöstern och Latinamerika. Alla dessa varor har något gemensamt – de är producerade under schyssta villkor och inköpta till ett rimligt pris. Ett pris som ger producenterna möjlighet att försörja sig, förbättra sina arbetsförhållanden och investera i sin framtid. Parallellt med försäljning av sådana varor arbetar vår förening med information och utbildning om våra handelspartners och global handel. Vi gör det för rättvis handel – med respekt för människa och miljö.
// Signerat Fair Trade Shop Globalen
________________

Fler nyheter

SPORT
Uppsalas Patricia Kamga slog svenskt juniorrekord

UPPSALA SÖDRA
Nu upphandlas byggandet av Uppsalas spårväg

F&V
Robotars känsel kan bli lika snabb som människans

ONLINE
Wikområdets historia digitaliseras och tillgängliggörs

SENIOR
Följ med Träffpunkter 65+ ut för en dag i gemenskap och rörelse

NYTT PROJEKT
Ungdomar ska öka kunskapen om hedersrelaterat våld och förtryck