0 0
Read Time:1 Minute, 11 Second

(IDROTT / SPORT & FRITID / UPPSALA KOMMUN)           
>>           

Uppsala kommun har beslutat att ta fram ett förslag på en helt ny simhall med placering i den nordöstra delen av Uppsala. Simhallen ska vara en motionsanläggning för simundervisning, motionssimning, simträning och vattenträning för personer med funktionsnedsättning.

Lokalförsörjningsplanen för idrotts- och fritidsanläggningar, visar att det råder brist på just simhallar i Uppsala.

– Vi vill att alla oavsett ålder, könsidentitet och funktionsnedsättning ska ha förutsättningar att lära sig simma och ha ett rikt liv med fysisk aktivitet i Uppsala. Vi vill skapa en mer jämlik folkhälsa och simning är ju även en viktig del av skolundervisningen, säger Rickard Malmström (MP), ordförande i idrotts- och fritidsnämnden.

Kommunen ska nu ta fram ett underlag för beslut om var simhallen ska placeras, hur den ska finansieras, ägas och hur den ska drivas. Uppsala kommun ska också ta fram en plan för upprustning av Gottsundabadet. 

– Simhallar kan erbjuda aktiviteter som motion, simundervisning, simträning, vattenträning, avkoppling, rekreation och social samvaro för olika åldersgrupper under hela livet. Vårt mål är att skolorna ska ha bra förutsättningar för simundervisningen och att alla ska kunna röra på sig och få eller upprätthålla en god kondition, säger Mikael Franzén, strateg.

Utöver bassäng, bör det också gå att driva annan verksamhet i simhallen som till exempel gym, friskvård och café eller restaurang.
//Signerat Uppsala kommun
_______________________

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.