Ny chef för kommunens digitaliseringsarbete

(UA kommun / CIO; fritt översatt IT- alt. Informationsansvarig)          
>>        
Uppsala kommun har rekryterat Thomas Ekvall till tjänsten som CIO. Han tillträder 1 juni och kommer närmast från Läkemedelsverket där han har varit direktör för verksamhetsstöd.
(Fortsättning under bilden)


– Som ny CIO i Uppsala kommun ser jag fram emot att arbeta mer specialiserat med digitalisering och it som möjliggörare. En viktig fråga är vad it kan bidra med i det kommunala uppdraget, hur digitaliseringen kan bli en ledstång till våra medborgare och företag genom ökad tillgänglighet och service, säger Thomas Ekvall.

Thomas Ekvall har, förutom tjänsten på Läkemedelsverket, tidigare arbetat i Försvarsmakten och på Tele2, då som operativ chef för nätdriften, och på Carlsberg som global HR-chef.

– Genom Thomas Ekvalls gedigna ledaregenskaper, kunskap om förändringsarbeten och erfarenhet av komplexa, stora verksamheter får vi en CIO som kan fortsätta att leda Uppsala kommuns it-utveckling och digitalisering, säger Christoffer Nilsson, chef för kommunledningskontoret och biträdande stadsdirektör.

Om rollen som CIO
CIO (Chief Information Officer) har ett övergripande ansvar för att förverkliga den långsiktiga inriktningen för it med fokus på att stödja verksamhetsutvecklingen i Uppsala kommun. Som CIO kommer Thomas Ekvall därför att leda, styra, planera och vidareutveckla it-verksamheten inom kommunen. Det innebär att genomdriva och vid behov uppdatera it-strategin utifrån verksamhetens behov på en strategisk nivå, i samråd med ledningsgruppen.

Thomas Ekvall blir chef för stab it med cirka 160 medarbetare. Verksamheten består av en strategienhet, en teknikenhet, en enhet för digital arbetsplats och tre enheter för systemförvaltning.
// Signerat Uppsala kommun
___________________________________

Fler nyheter

KULTUR —
Skönt groove väntar på Uppsala Reggae Festival 2024

UTFLYKTSMÅL —
Sommarens bakluckeloppis i Ulva

STRANDH-
HUGGET hos folkäre KNUT KNUTSON

KULTUR —
Utställningen Svampskogens hemligheter

UPPSALA FÖRR —
Historiska temavandringen ”De som drev framåt”

SJUKVÅRD —
Undernäring hos sjuka och äldre behöver uppmärksammas mer