0 0
Read Time:1 Minute, 35 Second

(MÄSSA / ÄLDRE)     
>>       
21–22 mars är det 60plus-mässa på IFU Arena i Gränby. Äldrevänlig stad, Seniorguiden, Träffpunkter 65+, Måltidsservice och färdtjänst deltar. Besökarna får råd om hälsa och kan även ge bra tips till kommunen.

I kommunens montrar handlar det främst om förebyggande insatser för en god hälsa, som kost och att röra på sig. Den ideella föreningen Cykling utan ålder visar en ny rullstolscykel som Karl-Johansgårdens äldreboende blir först ut att använda. Cykeln har elassistans och plats för rullstol framtill.

– Att kunna vara ute är viktigt för en god hälsa. Det finns ett stort intresse bland de som bor på Karl-Johansgården att få komma ut och åka. De som sitter i rullstol kan inte åka med i de cyklar som vi redan har. Det här ska lösa deras problem, säger aktivitetsinspiratören Jessica Thunander.

Erik Pelling (S), kommunalråd med ansvar för äldre, inviger mässan. Roger Jo Linder, samordnare, berättar om resultatet av Äldrevänlig stads dialogmöten. I montern finns populärversionen av rapporten från dialogmötena.

– Uppsala ska bli en mer äldrevänlig kommun. Drygt var femte invånare har passerat 60-årsgränsen. Vi har haft omfattande medborgardialoger och lyssnat på dem för att tillsammans ta fram en handlingsplan med konkreta åtgärder för att göra Uppsala ännu bättre, säger Erik Pelling.

I kommunens monter finns även information om den nya bänkstrategin – cirka hundra nya bänkar ska placeras ut. Besökare får lämna tips på var de vill ha en bänk, kanske längs en promenadväg som de ofta går.
Måltidsservice bjuder på smoothie och delar med sig av kostråd och recept. Seniorguiden ger tips om hälsa och kommunens service för äldre. Träffpunkterna berättar om sina aktiviteter, allt från gym, jympa och dans till att seniorer kan lära sig att skajpa (Skype:a, reds anm). På mässan deltar också färdtjänst. Förra året kom cirka 6 300 besökare. Även då deltog Uppsala kommun.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.