Nytt cykelparkeringshus planeras vid Resecentrum >>

(Trafik / Cykel)    

Uppsala kommun väntas inom kort fatta beslut om att starta arbetet med att bygga ett cykelparkeringshus med plats för drygt 1 200 cyklar vid Resecentrum. För att ge cyklister tillgång till fler cykelparkeringar redan nu skapas bland annat cykelställ i två våningar längs Stadshusgatan mellan Resecentrum och Stadshuset. I samband med det stängs den nuvarande cykelparkeringen tillfälligt av från 9 april till slutet av maj.

Cykelparkeringshuset ger Uppsalaborna tillgång till trygga och säkra cykelparkeringsplatser och ska bidra till Uppsala kommuns mål om hållbart resande. Arbetet börjar under 2018 och ska vara klart hösten 2019. Parkeringshuset får två våningar ovan mark, och planen är att det i bottenvåningen ska finnas utrymme för till exempel cykelreparationer och liknande.

– Vår målsättning är att de som cyklar idag ska beröras så lite som möjligt under tiden vi bygger cykelparkeringshuset. Därför skapar vi redan nu fler parkeringsmöjligheter vid Resecentrum. En viss olägenhet blir det medan vi bygger dem, men det blir bättre än idag när vi är klara, säger Michael Eriksson, avdelningschef gata, park, natur.

Cykelparkeringshuset kommer innehålla cirka 1 200 cykelparkeringar och plats för ca 50 specialcyklar och byggs på den sydvästra sidan av Resecentrum.

– Satsningen innebär att vi skapar ännu bättre förutsättningar för alla som vill cykla. Anslutningen till Resecentrum i centrala staden innebär att både de som pendlar och de som arbetar i centrala staden får goda möjligheter att parkera sin cykel tryggt och säkert, säger Maria Gardfjell (MP), kommunalråd med ansvar för klimat och miljö.
Projektet att bygga cykelparkeringshuset är beräknat till cirka 47,5 miljoner kronor.
_________________________

Fler nyheter

KULTUR —
Skönt groove väntar på Uppsala Reggae Festival 2024

UTFLYKTSMÅL —
Sommarens bakluckeloppis i Ulva

STRANDH-
HUGGET hos folkäre KNUT KNUTSON

KULTUR —
Utställningen Svampskogens hemligheter

UPPSALA FÖRR —
Historiska temavandringen ”De som drev framåt”

SJUKVÅRD —
Undernäring hos sjuka och äldre behöver uppmärksammas mer