ROSENDAL: Här byggs ett nytt bibliotek

>>   
Stadsdelen Rosendal beräknas få mellan 10 000 -15 000 fler invånare när den väl står helt färdigbyggd. Det kommer innebära att det är viktigt för kommunen att det även där finns ett bra utbud vad gäller kultur- och fritidsverksamheter, då sådana insatser visat sig skapa och bidra till en mer attraktiv, social och kulturellt hållbar livsmiljö.

– Kulturnämndens satsning på ett folkbibliotek i Rosendal bidrar till att stärka demokratin, läsandet och lärandet i en stor och växande stadsdel. I Uppsala bygger vi inte bara hus, utan här bygger vi även ett hållbart samhälle för alla, säger Peter Gustavsson (S) ordförande i kulturnämnden.

Det är i en byggnad vid Rosendals torg som det nya folkbiblioteket är planerad tillsammans med flera andra verksamheter. Intill biblioteket ska en samlingslokal finnas till uthyrning. Vidare ska verksamheten vara präglad av nytänkande. Lokalerna ska vara anpassade för alla åldrar där de ska gå att mötas, arbeta och studera. Tanken är även att verksamheten ska vara en resurs för barnfamiljer och förskolor. Ytterligare kultur- och fritidsverksamheter planeras också i området.
// Signerat Uppsala kommun

Fler nyheter

PROFESSORN:
Undernäring hos sjuka och äldre behöver uppmärksammas mer

KULTUR —
Skönt groove väntar på Uppsala Reggae Festival 2024

UTFLYKTSMÅL —
Sommarens bakluckeloppis i Ulva

STRANDH-
HUGGET hos folkäre KNUT KNUTSON

KULTUR —
Utställningen Svampskogens hemligheter

UPPSALA FÖRR —
Historiska temavandringen ”De som drev framåt”