0 0
Read Time:1 Minute, 7 Second

>>    
Uppsala kommun har beslutat att öka föreningsbidraget till idrotts- och fritidsföreningar med fem miljoner kronor. Satsningen är ett steg för att skapa mer rättvis och jämställd bidragsfördelning mellan de föreningar som hyr kommunala anläggningar och de föreningar som har en egen anläggning.

Tre av de fem miljonerna ska läggas på ökat driftsstöd för anläggningar. De övriga två miljonerna ska gå till att jämna ut fördelningen av ekonomiska medel mellan idrottsföreningar och andra fritidsföreningar. Föreningar som har aktiviteter mer sällan men under ett längre tidsspann kommer att stöttas mer rättvist.

– Vi ökar det ekonomiska stödet för alla barn- och unga som vill ha en aktiv fritid i Uppsala. Särskilt viktigt är det att skapa mer rättvisa förhållanden för de som arbetar hårt med att driva sin egen anläggning genom att fördubbla taket för deras ersättningar, säger Rickard Malmström (MP), ordförande i idrotts- och fritidsnämnden. 

Detta görs dels genom ökat verksamhetsstöd dels genom att driftsstöd för anläggningar höjs från 30 procent med ett tak på 350 000 kronor till 60 procent med ett tak på 700 000 kronor. 

Under 2018 ska kommunens förhållningssätt till samverkan med elitidrotten i kommunen utredas, där ingår även ett nytt regelverk kring elitstöd till föreningar som bedriver elitverksamhet. Senast den 30 november 2018 ska stadsbyggnadsförvaltningen presentera ett förslag till regelverk för elitidrottsstöd.
// Signerat Uppsala kommun

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.