0 0
Read Time:1 Minute, 22 Second

>>         
Elisabeth Heimer från Bergabitens förskola i Rickomberga har tillsammans med Helena Olsson från Stordammens skola och Lars Schenerfelt, Lundellska skolan fått Uppsala kommuns pedagogiska priser i år. Utbildningsnämnden delar årligen ut priset till en pedagog i respektive skolform och sedan ifjol även ett ledarskapspris, som i år går till Malin Wikström, Kids2Home Lindbacken/Årsta. Prissumman är 8 000 kronor och priset delas ut vid kommunfullmäktiges möte den 11 december. 
Det är utbildningsnämnden som står bakom priserna och varje pristagare får 8 000 kronor i prissumma. Priset överlämnas vid kommunfullmäktiges sista möte för året, 11 december på Uppsala konsert & kongress.

För andra året delas även ett ledarskapspris ut till ledare inom förskola, grund- och gymnasieskola. I år är det Malin Wikström, Kids2Home Lindbacken/Årsta som får priset bland annat för sitt framgångsrika ledarskap för processer, målbild och medarbetarskap.
Priset delas ut efter genomgång av nomineringar från elever och medarbetare i skolan.

Liksom tidigare år blev det också i år många nomineringar av duktiga pedagoger och ledare:
Förskola: 98 unika pedagoger
Grundskola: 308 unika pedagoger
Gymnasieskolan: 117 unika pedagoger
Ledarskapspriset: 44 unika skolledare

– De här priserna handlar om att uppmärksamma de som varje dag arbetar för att förse Uppsalas barn och elever med kunskap. Vi satsar på höjda löner och förbättrade arbetsvillkor för Uppsalas lärare men vi vill också belysa det viktiga jobb som görs på våra skolor och förskolor lite extra. Duktiga lärare eller skolledare spelar en enorm roll för att elever ska utvecklas i sitt lärande nå kunskapsmålen i skolan, säger Caroline Hoffstedt, (S) utbildningsnämndens ordförande.

// Signerat Uppsala kommun

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.