GLASS —
Upplands bästa glasskaféer

| TIPS |
Enligt Riksförbundet M Sverige.

Bilistorganisationen Riksförbundet M Sveriges har inför semestersäsongen utsett Sveriges bästa glasscaféer, däribland Upplands. I varje landskap har glasserveringar korats utifrån bedömningsgrunderna att det ska erbjuda den godaste glassen och trevligaste miljön.

– Vi uppmanar allmänheten att passa på att göra utflykter i sommar och uppleva glassparadis såväl hemmavid som under semesterresan. De senaste årens svemestertrend har fått fler att upptäcka de många fina besöksmålen inom landet. Detta har också stimulerat lokal glasstillverkning av hög kvalitet, säger Katja Runestam Prinzell, bilreserådgivare på M Sverige.

Listan innehåller såväl klassiska glasscaféer, som nya producenter och återförsäljare av hantverksglass.

– Att ta pauser längs vägen i sommarhettan är viktigt för trafiksäkerheten. Att stanna vid ett glasskafé är därför en utmärkt idé på långresan. Men flera av de platser vi har utsett är även värda en omväg eller utflykt för upplevelsen i sig, säger Katja Runestam Prinzell.

 
Riksförbundet M Sveriges rekommenderade glass-stopp i Uppland är:

Glassvillan, Vindö

På detta moderna kombinerade glasscafé och exklusiva bilutställning finns ett stort utbud av supergoda stora glassar. Beläget cirka 4,5 mil utanför Stockholm är det en perfekt destination för en dagsutflykt. Utöver glassar från den egna glassfabriken finns en modern Bistromeny och diverse sommaraktiviteter.

Svelato Gelatolabb & Café

Detta mysiga café som ligger lite gömt är ett riktigt guldkorn med välsmakande gelato som görs på plats med närproducerade råvaror i Bälinge-Väsby norr om Uppsala. Sittplatser finns både ute och inomhus., vilket gör att det är värt att ta sig dit oavsett väder.

Mel´s Glassbar & Café

Till Enköping åker många besökare för de vackra blomsterfyllda parkerna och de klassiska konditorierna, men lite undanskymt utanför stadskärnan ligger Mel´s Garage, som kombinerar försäljning av klassiska bilar med en populär glassbar i amerikansk stil. Väl tilltagna portioner glass serveras i retromiljö, men skulle man mot all förmodan inte bli mätt finns även den lyxiga räksmörgåsen Elvis som blivit en storsäljare.

Gelato Scarfò

Gelato Scarfò serverar äkta italiensk gelato, som flera gånger prisbelönats. Efteråt kan man passa på att vandra längs den idylliska Ålstensgatan med Per Albin-radhusen, ”en symbol för det svenska folkhemmet”, och fortsätta ner på Ålstensängen med sitt fina bad.

 

 

Se Riksförbundet M Sveriges hela Sverigelista via den här länken!

 

___________

Extern skribent: Riksförbundet M Sverige

 

 

 

 

Fler nyheter

KULTUR —
Skönt groove väntar på Uppsala Reggae Festival 2024

UTFLYKTSMÅL —
Sommarens bakluckeloppis i Ulva

STRANDH-
HUGGET hos folkäre KNUT KNUTSON

KULTUR —
Utställningen Svampskogens hemligheter

UPPSALA FÖRR —
Historiska temavandringen ”De som drev framåt”

SJUKVÅRD —
Undernäring hos sjuka och äldre behöver uppmärksammas mer