FAR & FLYG —
Ny direktlinje till Tromsö från Arlanda

| KOMMUNIKATIONER |
Med start den 31 oktober kommer Norwegian att utöka sitt utbud på Stockholm Arlanda Airport med en ny direktlinje till Tromsö.

Den nya linjen kommer att trafikeras två gånger i veckan och bidrar till att tillgängligheten mellan den svenska huvudstaden och Nordnorge ökar markant.

Norwegian fortsätter att expandera på Stockholm Arlanda Airport med en ny destination, Tromsö i norra Norge. Den nya linjen stärker det redan existerande utbudet från flygplatsen och är ett välkommet tillägg i Norwegians stora nätverk. Tromsö är den största staden i Nordnorge och ligger 350 kilometer norr om polcirkeln. Den vackra staden erbjuder många upplevelser med storslagna naturupplevelser och ett brett utbud av aktiviteter som vandring och valskådning. Under vintermånaderna mellan september och mars går det att beskåda spektakulära norrsken och under perioden maj till juli bjuder midnattssolen till storslagna äventyr.

– Norwegian har trafikerat Swedavias flygplatser under många år och jag är glad över att de fortsätter att expandera genom att lägga till nya, spännande destinationer i sitt stora utbud av flyglinjer, säger Charlotte Ljunggren, direktör Marknad och försäljning på Swedavia. Norge är ett mycket populärt resmål av många anledningar, och vi är glada över att ytterligare öka tillgängligheten till Tromsö från Stockholm Arlanda Airport, säger han.

– Det finns ett stort internationellt intresse att resa till Tromsö och Nordnorge som lockar med mäktiga naturupplevelser, norrsken, fjordkryssning, valsafari och mycket mer. Det är glädjande att vi nu kan erbjuda resenärer i Sverige direktflyg från Stockholm till Tromsö och vi ser fram emot att välkomna resenärer ombord, säger Norwegians kommersiella direktör Magnus Thome Maursund.

Med start 31 oktober kommer den nya linjen mellan Stockholm Arlanda och Tromsö trafikeras två gånger i veckan, på torsdagar och söndagar.

 

Extern skribent: Swedavia | 2024-06-05

 

 

 

Fler nyheter

HUSHÅLL —
Potatis har stigit mest i pris på midsommarbordet

KROPP & HÄLSA —
Mindre salt i bröd och charkprodukter

EPILEPSI —
Fler patienter ska erbjudas epilepsikirurgi på Akademiska

SAMHÄLLE —
Nytt centrum mot hedersrelaterat våld och förtryck

UPPSALA SYD —
Naturnära förskola byggs i Sävja

SAMHÄLLE —
Nytt stöd ska minska risken för återfall i brott bland ungdomar