KULTUR
Gigantiska blommor tar plats på centralt Uppsalahotell

| UTSTÄLLNING |
I sommar kan besökare och turister fota sig tillsammans med en två meter hög kungsängslilja.

Det är Destination Uppsala som i samarbete med konstnären Hanna Nyman har tagit fram en blomstervägg, där besökare och Uppsalabor ska uppmuntras till att ta del av upplevelser och besöksmål i staden – och den 13 juni kan man även få skapa sin egen blomma under en workshop.

Som en del av Destination Uppsalas marknadsföringskampanj inför sommaren lyfts konceptet Blomstra i Uppsala – och allt startar med en blomstervägg av stora pappersblommor gjorda av konstnären Hanna Nyman som kreativt skapat stora färgglada pappersblommor av italienskt crepepapper med inspiration från Linnéträdgården i Uppsala. Installationen görs i Hotell Botanikas* lobby och finns att uppleva under hela sommaren, med start 13 juni.

Konstnären Hanna Nyman har fått uppdraget att skapa stora blominstallationer med inspiration från Linnéträdgården.
(Foto: Hanna Nyman)

– Vi gör en extra satsning inför sommaren för att få fler besökare att resa till Uppsala och ta del av allt som finns att uppleva i form av vackra parker och trädgårdar, caféer och restauranger och sommarens stora kulturutbud. Sommaren är viktig för Uppsalas lokala näringsliv och många verksamheter går in i sin högsäsong nu. Vi gör många insatser för att visa upp det stora utbud som finns i Uppsala, för både nationella såväl som internationella besökare, säger Emma Bolander, Projektledare kommunikation på Destination Uppsala.

Det är konstnären Hanna Nyman @backtopoetry, som har fått uppdraget att skapa sina stora blominstallationer i lobbyn på Hotell Botanika. Inspirationen är hämtad från Linnéträdgården som ligger i anslutning till hotellet och hon utlovar stora färgglada blommor och har för första gången skapat Upplands landskapsblomma Kungsängsliljan.

– Det har varit jättekul att få göra blomsterväggen och jag har inspirerats av Uppsalas vackra parker. Jag hoppas att många tittar in i hotellets lobby och upplever blommorna och kanske tar en bild mitt i allt det färgglada, säger Hanna Nyman, konstnär och paper artist.

Blomstra i Uppsala startar med en workshop den 13 juni där Hanna finns på plats och inspirerar till att själv skapa pappersblommor. Blomsterväggen finns att uppleva under hela sommaren i lobbyn på Hotell Botanika.

*Hotell Botanika finner du på Skolgatan 45, strax norr om Linnéträdgården.

 

Extern skribent: Destination Uppsala | 2024-05-24

 

 

 

 

Fler nyheter

KULTUR —
Skönt groove väntar på Uppsala Reggae Festival 2024

UTFLYKTSMÅL —
Sommarens bakluckeloppis i Ulva

STRANDH-
HUGGET hos folkäre KNUT KNUTSON

KULTUR —
Utställningen Svampskogens hemligheter

UPPSALA FÖRR —
Historiska temavandringen ”De som drev framåt”

SJUKVÅRD —
Undernäring hos sjuka och äldre behöver uppmärksammas mer