SPORT
Uppsalas Patricia Kamga slog svenskt juniorrekord

| SLÄGGA |
Har haft en otrolig resultatutveckling de senaste veckorna.

I tisdags ökade hon sitt personliga rekord till 66.08 och under torsdagskvällen förbättrade hon det svenska juniorrekordet med över en meter till 67.43. ”Jag blev förvånad över hur sjukt långt det blev”, säger Patricia.

Upsala IF:s släggkastare Patricia Kamga är fortfarande bara 17 år gammal och har den här säsongen haft en utvecklingskurva som pekat spikrakt uppåt. Vid en tävling i Uppsala landade släggan på 67.43 och därmed förbättrade Patricia rekordet som stått sig sedan 2012 då Eleni Larsson kastade 66.19.

– Kastningen idag kändes väldigt bra men jag blev förvånad över hur sjukt långt det blev! Jag hoppas på att fortsätta bygga på mitt resultat. Det var inte längesen jag började kasta utomhus så säsongen har knappt hunnit börja, säger Patricia Kamga som har U20-VM i Peru som säsongens stora mål.

– Jag ser fram emot ett U20-VM i Peru, där vill jag bara fortsätta att drömma stort och se hur bra det kan bli. Jag ligger ju just nu tvåa på världsårsbästalistan bland U20-juniorer så en medalj i Peru är definitivt något att sikta på, avslutar Patricia Kamga.

 

______________________

Extern skribent: Svenska Friidrottsförbundet

 

 

Fler nyheter

HUSHÅLL —
Potatis har stigit mest i pris på midsommarbordet

KROPP & HÄLSA —
Mindre salt i bröd och charkprodukter

EPILEPSI —
Fler patienter ska erbjudas epilepsikirurgi på Akademiska

SAMHÄLLE —
Nytt centrum mot hedersrelaterat våld och förtryck

UPPSALA SYD —
Naturnära förskola byggs i Sävja

SAMHÄLLE —
Nytt stöd ska minska risken för återfall i brott bland ungdomar