NYTT OM TRYGGHETSBOSTÄDER

>>    
Från den 1 mars 2018 lämnar Uppsala kommun sin kö och förmedlingen av trygghetsbostäder till Uppsala Bostadsförmedling. Den som idag står i kö till Uppsala kommuns trygghetsbostäder via Riksbyggen kan ta med sig sin kötid genom att registrera sig bostadskön senast den 31 augusti 2018.

Från den 1 mars lämnas Uppsala kommuns kö för trygghetsbostäder till Uppsala Bostadsförmedlingen. Det innebär att Bostadsförmedlingen fortsättningsvis kommer att förmedla de ca 250 trygghetsbostäder i Nyby, Orstenen, Snickaren och Örnen.

Den som står i kommunens kö för trygghetsbostäder via Riksbyggen har möjlighet att tillgodoräkna sig sin kötid hos Uppsala Bostadsförmedling genom att registrera sig i bostadskön senast den 31 augusti 2018. Den bostadssökande kan då söka Uppsala kommuns och de övriga hyresvärdars lediga trygghetsbostäder med den kötiden hen har tagit med sig. Det går även bra att söka andra boendetyper med kötiden som bostadssökande har fått tillgodoräknat.

– Vi har erfarenhet att ta emot köer för senior- och trygghetsbostäder och vi kommer att arbeta för att övergången ska bli så enkelt som möjligt för den som vill tillgodoräkna sig kötiden i bostadskön, säger Tala Raha, kommunikationsansvarig på Uppsala Bostadsförmedling.

Den som vill tillgodoräkna sig kötiden behöver senast den 31 augusti 2018:
1. Registrera sig hos Uppsala Bostadsförmedling
2. Betala den årliga köavgiften på 290 kronor senast 60 dagar efter registreringsdagen

Den som redan är registrerad i Uppsala Bostadsförmedlings kö behöver inte göra något ytterligare förutom att fortsätta betala den årliga köavgiften. Har den bostadssökande längre kötid i Uppsala kommuns kö för trygghetsbostäder än hos Uppsala Bostadsförmedling kommer kötiden att uppdateras automatiskt efter den 1 mars 2018.

Fler nyheter

TIPS & RÅD —
Rester efter nyårsfesten – så tar du hand om skräpet

UMLN:
Gott Nytt År!

SENIOR —
Stillasittande bland äldre är inte nödvändigtvis dåligt

F&V —
Sociala tjänstehundar hjälper skolelever med problematisk frånvaro

SAMHÄLLE —
SOS Alarm förbereder för fler nödsamtal under nyår

TIPS & RÅD —
Så återvinner du julskräpet rätt