FRILUFTSLIV
Hitta ut –
du också!

ORIENTERING PÅ HEMMAPLAN
”Hittaut” finns runtom i Sverige och har funnits i Uppsala sedan 2010.

Det är en friskvårdssatsning för allmänheten som drivs ideellt av lokala orienteringsklubbar. I Uppsala drivs hittaut av orienteringsklubben OK Linné. Mellan den 29 april och 31 oktober har Uppsalaborna möjlighet att med hjälp av fysisk karta eller mobilappen hittaut leta checkpoints i staden.

– Det är ett roligt sätt att upptäcka Uppsala på. Man får se platser runtom i staden som man annars inte hade upptäckt, säger Clara Peuckert (bilden). 

Hon är en av dem som sedan flera år tillbaka längtar till varje ny säsong då kartan släpps och man kan bege sig ut och leta. Den fysiska kartan delas ut i många av Uppsalabornas brevlådor. Den går även att få tag på hos några av sponsorerna som till exempel Alewalds, Friskis och Svettis, Ekonomikum (Uppsala universitet) och Fyrishov. Det går också att ladda hem appen hittaut till sin mobil och registrera de checkpoints man hittat i den. När man registrerar en checkpointen i appen, eller via hemsidan för Uppsala: beta.orientering.se/provapaaktiviteter/hittaut/uppsala, har man möjlighet att delta i en utlottning med fina priser i vinstpotten. Dragning av vinnare sker varje månad under hela perioden samt vid ett i skrivande stund ospecificerat antal extratillfällen. Hitta ut du också!

Text och foto: Tove Foucard, UMLN-praktikant från Södertörns högskola

 

 

 

 

 

Fler nyheter

FOLKLIGT
Festligt på Fyrisgårdens Broloppis

SPORT
Uppsalas Patricia Kamga slog svenskt juniorrekord

UPPSALA SÖDRA
Nu upphandlas byggandet av Uppsalas spårväg

F&V
Robotars känsel kan bli lika snabb som människans

ONLINE
Wikområdets historia digitaliseras och tillgängliggörs

SENIOR
Följ med Träffpunkter 65+ ut för en dag i gemenskap och rörelse