BOSTÄDER
Bonava presenterade sin vision av det ”nya Seminariet”

LUTHAGEN
Nu inleds nästa fas i utvecklingen av Seminarieparken i NV Uppsala.

På söndagen (28 april) bjöd bostadsutvecklaren Bonava in till öppet hus i det gamla lärarseminariet i kvarteret mellan Seminariegatan, Ringgatan och Fyrisvallsgatan.

Till det som idag är Uppsala Musikklassers aula hade hundratals intresserade tagit sig för ta del av den presentation Bonava bjöd på. Med illustrativa bilder på storbildsskärm som fond berättade Bonava-representanten Kristina Hallberg tillsammans med bland annat arkitekterna bakom den väntande nybyggnationen om Seminarieparkens framtid. Fokus låg på de planerade bostäderna då i princip samtliga, i den nästan fullsatta aulan, var där på grund av intresse för dessa.

 

Modellerna av det nya området väckte nyfikenheten hos besökarna.

– Gemensamt för alla lägenheter är att köparen har stora möjligheter att forma den efter eget tycke och smak, sade Kristina Hallberg, marknadsstrateg på Bonava. Därtill har de flesta lägenheterna fina ljusinsläpp med Seminariet och dess gräsplan som utsikt på innergården.

Under fastigheterna är ett antal garageplatser planerade och området kommer när det står klart att hysa ett övernattningsrum, två gemensamhetslokaler samt en relax där bland annat bastu finns tillgänglig för de boende.
På grusplanen utanför Seminariet hade Bonava denna dag rest två stora tält dit de allra flesta tog sig, efter mötet i aulan, för att få svar på frågor, se modeller av de planerade fastigheterna samt förse sig med kaffe och annat gott. Att döma av intresset är detta en, av många, efterlängtad utveckling i nordvästra Uppsala. Här kan många tänka sig att slå ner sina bopålar.

 

De flesta trotsade aprilvädrets regnskurar och tog del av den information som bjöds i tälten på Seminariets framsida.

 

 

Planskiss över Seminarieparken. Den röda pricken är satt mitt på den befintliga Seminariebyggnaden.

 

En modell som visar hur det ”nya Seminariet” kommer att se ut. Till vänster ses den befintliga Seminariebyggnaden och nedtill rektorsbostaden.

 

Skribent: Redaktionen UMLN

 

 

 

 

 

Fler nyheter

KROPP & HÄLSA
Psykisk ohälsa i skolan störst bland tjejer

KROPP & HÄLSA
Svenska solskyddsprodukter håller måttet mest

F&V
Fler grödor i växtföljden kan ge större skördar i ett förändrat klimat

UPPSALA
Kommunens befolkningsprognos 2024–2050

TIPS & RÅD
Våren är här – så gör du om du hittar en djurunge

F&V
Nya mekanismer bakom antibiotikaresistens