0 0
Read Time:1 Minute, 3 Second

Redaktör’n rekommenderar   
>>   
Emellanåt hör man talas om briljanta grepp som – i all sin enkelhet – borde kunna ge så mycket win/win- och happy/happy-cred att de borde vara en självklarhet lite varstans. En sådan wow-upplevelse fick jag när jag läste om det högläsningsprojekt som Gottsundabiblioteket drog i gång i våras. I det läser fotbollskillar från ISUN Flames sagor på svenska och dari.

Nu fortsätter projektet i en ny form, där niondeklassare läser högt för gamla. Det är elever i årskurs 9B på Gottsundaskolan som en gång i veckan läser högt för boende på Gutasund Vård- och omsorgsboende.
– De flesta på Gutasund har någon grad av demens och på boendet arbetar man mycket med sinnes-stimulering, där högläsning med igenkänningsfaktor är ett utmärkt verktyg. Yngre besökare är också väldigt uppskattat bland de boende på Gutasund, säger Helena Pennlöv Smedberg, bibliotekarie på Gottsundabiblioteket.

Gottsundaskolan ser möjligheten att använda projektet som en del av svenskundervisningen. För biblioteket är projektet en del av det läsfrämjande arbetet för unga och en möjlighet att sammanföra olika generationer via litteraturen.
Första högläsningstillfället är torsdagen 16 november. Därefter är tio tillfällen inbokade men Gottsundabiblioteket hoppas på ringar på vattnet. Förhoppningen är att fler bibliotek eller andra aktörer hakar på liknande projekt.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.