UNGDOM | Länets ungdomar får gratis sommarlovs-
biljett

Trafik- och samhällsutvecklingsnämnden fattade i november beslut om att införa gratis sommarlovsbiljett i kollektivtrafiken för ungdomar 7-19 år, folkbokförda i Uppsala län.

Nämnden beslutade igår, den 25 mars, att en värdekod som aktiveras i mobilen skickas till ungdomarnas folkbokföringsadress. De som, till exempel har skyddad identitet, kan hämta sin sommarlovsbiljett på UL Center. Biljetten gäller från och med 1 juni till och 31 augusti.

– Det känns mycket glädjande att vi kan ge alla ungdomar, oavsett familjeekonomi, i vårt län möjlighet att resa fritt till sommarjobb, bad och andra fritidsaktiviteter i sommar. Det ger fler chansen till en rolig och aktiv sommar, säger Jenny Lundström (MP), ordförande i Trafik och samhällsutvecklingsnämnden.

 Beslutet om gratis sommarlovsbiljett togs i november och förvaltningen Trafik och samhälle fick i uppdrag att ta fram ett förslag om hur länets ungdomar ska kunna ta del av erbjudandet.

– Att skicka ut en värdekod är det mest kostnadseffektiva sättet att nå så många som möjligt, samtidigt som vi erbjuder de som av olika skäl inte kan få värdekoden, att hämta en sommarlovsbiljett på UL center, säger Nikodemus Kyhlén, marknadschef.

Biljetten gäller under hela sommarlovet och i Region Uppsala hela trafiknät som även omfattar Gävle, Sala och Västerås.

– Sommarlovsbiljetten gör det också möjligt för ungdomar att ta ett sommarjobb även som ligger långt hemifrån, som de annars kanske hade behövt tacka nej till, säger Jenny Lundström.

Den sammantagna kostnaden för utskick och hantering av sommarlovsbiljetterna beräknas till cirka 1,2 miljoner kronor.

Region Uppsala börjar skicka ut värdekoden under april.

Extern skribent: Region Uppsala | 2024-03-25

 

 

Fler nyheter

TRÄDGÅRD | Så minskar du risken för gräsbränder

FLOGSTA | Uppsalahem satsar på ljuskonst i studentområde

SAMHÄLLE | ”Vi vill alla samma sak, barnets bästa”

LAG & RÄTT | Misstänkt samband mellan sprängningar i september 2023

ÄRNA | Försvarsmakten överklagar dom i Uppsala Vatten-målet

MILJÖ | Förbud mot att elda trädgårdsavfall